V jutranjih urah na Hrvaškem nov potres. Tokrat v okolici Šibenika!

Sezmogram - Potres
Slika je simbolna: finance.si

Območje Šibenika je okoli šestih zjutraj prizadel močen potres z magnitudo 4,7. Epicenter potresa je bil približno 13 kilometrov jugovzhodno od Šibenika. Za zdaj ni poročil o ranjenih ali žrtvah.

Na Hrvaškem ponovno potres

Prebivalci Šibenika so po potresu, ki je območje stresel ob 5.59, zbežali na ulice, vendar pa se je večina hitro vrnila domov. Žarišče potresa je bilo v globini dveh kilometrov. Piše portal RTV SLO.

Po podatkih Evrosredozemskega seizmološkega centra (EMSC) so potres najbolj čutili na območju Zadrske in Šibensko-Kninske županije. Po poročanju HRT-ja domačini vse jutro javljajo, da jih je zbudilo neprijetno tresenje tal. “Vse se je zatreslo, tresenje smo čutili šest, sedem sekund. Potres je bil kratek, a dovolj dolg, da nas je pognal na ulice,” so dejali prestrašeni prebivalci

Za zdaj so prejeli le eno prijavo o materialni škodi, v kraju Vrpolje v bližini Šibenika se je odlomila stena in padla na osebni avtomobil, a pri tem nihče ni bil poškodovan. V centru za zaščito in reševanje pa telefon nenehno zvoni, saj prejemajo prestrašene klice domačinov. Nekateri so mislili, da je izbruhnila eksplozija, poleg dogodka v Vrpolju pa nihče ni prijavil gmotne škode.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.