Kljub vladni odredbi, da se v zaprtih javnih prostorih kot zaščita čez obraz namesto mask, ki jih primanjkuje, lahko uporabljajo tudi rute in šali, v trgovini Leclerc na Rudniku vstop kupcem samo s tem ni dovoljen.

V Leclerc le z maskami

Leclerc očitno dela po svoje, kljub vladnim določilom. “Pri gibanju in zadrževanju na zaprtem javnem kraju, kjer se izvajajo storitve iz 3. člena, je ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite), ki prekrijejo nos in usta, ter zaščitnih rokavic,” veleva vladni odlok. A v Leclercu imajo drugo rešitev. Na prodaj imajo namreč maske, za katere lahko odštejete 3 evre. Zakaj nebi v teh časih še dodatno malo zaslužili?

Iz Ltclerca odgovarjajo da se v teh težkih in zahtevnih časih po najboljših močeh trudijo strankam zagotavljati varno nakupovalno izkušnjo. “Tako smo prvi sprejeli posebne varnostne ukrepe in na tem področju orali ledino med trgovci. Naša prioriteta je zaščita naših zaposlenih in strank, zato se, poleg vladnih odlokov, ki jih seveda dosledno spoštujemo, poslužujemo tudi dodatnih ukrepov, do česar smo upravičeni,” so povedali za POP TV.

Če torej maske nimate in je ne želite kupiti, boste morali v drugo trgovino.

MG