V Levici vre. Zapustilo jo je 23 članov. Asti Vrečko se to ne zdi nič čudnega?

levica

Iz Levice je kolektivno izstopilo več članov, ki so podpisali pismo o odstopu. “Njihov odstop je bil pričakovan in napovedan, sama pričakujem še kakšne odstope v prihodnosti,” se je odzvala koordinatorica stranke, očitno nesposobna, Asta Vrečko.


Levica je po besedah Mihe Kordiša zašla na sredino političnega prostora. “Vodstvo stranke je pozabilo, zakaj so stranko ljudje izvolili, na program, bolj se zanimajo za lastne položaje kot za to, da se borimo za naše programske vsebine,” je nadaljeval in pristavil, da popolnoma razume izstopnike in “njihovo frustracijo”.

Odnosi v Levici so se sicer zaostrili že pred lanskim volilnim kongresom, ko je t. i. levo krilo stranke s poslancem Kordišem na čelu opozarjalo, da se stranka pod vodstvom tedanjega koordinatorja Mesca premika preveč proti sredini. Na kongresu so predstavniki te struje dobili precejšnjo podporo pri imenovanju na funkcije v stranki, čemur je sledila še menjava na čelu stranke. Še dodatna zaostritev pa je sledila ob predlogu poslanske skupine za razrešitev poslanca Kordiša z vseh mest v delovnih telesih DZ, ki je bila po njihovih navedbah posledica “zlorabe položaja, zavajanj, pritiskov, groženj in izsiljevanja v poslanski skupini”.

In medtem, ko “samovšečna Asta” prešteva članstvo in se ne sekira kdo bo iz stranke še odstopil, stranka očitno razpada pri živem telesu. Kaj ni, kot ministrica za kulturo naredila že dovolj škode državi, sedaj pa jo bo še stranki?

 

.

VREME

Maribor
rahel dež
77%
4.1km/h
100%
6°C
8°
5°
4°
Tue
2°
Wed
3°
Thu
2°
Fri
4°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.