V Ljubljani polno ropov, ki so jih storili migranti. Policija rope potrdila

Ilegalni migranti, slika je simbolna

V Ljubljani že dolgo tega ni več varno. Najprej so se vrstila posilstva, zatem ropi. Za vse skupaj pa so krivi migranti.

Ropi se vrstijo eden za drugim. Minuli četrtek so storilci na Slovenski ulici v Ljubljani ženski ukradli torbico, kasneje pa denarnico moškemu na Čopovi ulici. PU Ljubljana je potrdila, da je šlo za migranta iz Maroka in Tunizije. Dva dni kasneje so dobili novo prijavo, prav tako je šlo za kaznivo dejanje s strani tujih državljanov.

“9. 11. 2023 okoli 3.30 smo bili  obveščeni, da so trije do sedaj neznani osumljenci pristopili do oškodovanca na Čopovi ulici v Ljubljani. Eden izmed osumljencev ga je odrinil, tako da je padel na tla, med tem pa so mu iz žepa hlač odtujil denarnico z nekaj sto evri  gotovine in peš pobegnili s kraja. Pred tem je v bližini na Slovenski cesti migrant s pogovorom zamotili oškodovanko in njena prijatelja, ter ji med tem odtujili torbico z vsebino.

 Policisti so nepridiprave izsledili in jia odvzeli prostost. Šlo je za  18-, 23- in 24-letne državljane Tunizije in Maroka. Bili so privedeni k preiskovalnemu sodniku. Ta je zoper vse tri odredil pripor.

Tu na martinovo 11. 11. 2023 okoli 3. ure so bili policisti obveščeni o poskusu ropa v centru mesta, kjer sta dva osumljenca pristopila do oškodovanca in od njega zahtevala cigarete. “Oškodovanec je zahtevo zavrnil, zato sta osumljena začela groziti z nevarnimi predmeti. Pri tem sta oškodovanca tudi lažje poškodovala,”

Policisti so potrdili, da je šlo za 28- in 19-letna osumljenca, državljana Maroka, katera so prijeli na kraju ropa in sta bila z privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njiju odredil pripor.

Prihaja veseli december, ko se bodo v Ljubljani pričele dogajati razne prireditve. Zato previdnost ne bo odveč.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.