V Mariboru, Celju in Ljubljani potekajo hišne preiskave. Pridržanih 6 ljudi.

kriminalisti
Tovornjak, ki je odvrgel nevarne odpadke

V zvezi z nelegalno odloženim blatom na območju Pivole kriminalisti policijskih uprav Maribor, Celje in Ljubljana od srede izvajajo operativne aktivnosti.

Hišne preiskava zaradi uničevanja okolja v Pivoli

Kriminalisti na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Ljubljana izvajajo 18 hišnih preiskav zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih in tovornih vozil. Pri preiskavah kriminalisti iščejo dokaze o storitvi kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja. Skupno je bilo pridržanih šest oseb, dvema osebama je bilo pridržanje že odpravljeno.

Predkazenski postopek, ki ga usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, poteka zoper več osumljencev, so danes sporočili iz Policijske uprave Maribor. Na območju Pivole v občini Hoče-Slivnica so delavci krškega podjetja Kostak v začetku tedna začeli odvažati nedavno nelegalno odloženo blato. Zahtevna sanacija bo po napovedih potekala vsaj mesec dni, saj pri odvažanju materiala ne gre samo za odloženo komunalno blato, pač pa tudi za zemljino in kamenje.

Dogajanje spremljamo naprej!

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.