slika je simbolna

Kot da trgovskih centrov Maribu še ni dovolj, naj bi v bližini Europarka nastala še dva nova. Na zadnji seji MOM so svetniki namreč razpravljali o spremembi prostorskega akta, ki omogoča gradnjo novega nakupovalnega centra na dveh parcelah za Europarkom.

Lidl in športno-trgovinski center?

Šlo naj bi za prazno, nepozidano območje v velikosti približno 2,1 ha med Pobreško in Titovo cesto, ki stoji v neposredni bližini kulturnega spomenika bivše kaznilnice. Odgovorni načrtovalec prostorskega akta je Družba ZUM.

Na območju bi naj stali dve stavbi z oznako 4 in 5. V primeru prve gre za večji trgovsko poslovni objekt s kletno, pritlično etažo, prvim nadstropjem in pohodno streho, na kateri bodo rekreacijske površine in otroško igrišče s spremljevalnim programom. V primeru stavbe št. 5 pa gre za pritlično stavbo, v kateri bo najverjetneje trgovina Lidl, kar naj bi potrdili tudi pri samem podjetju. Po neuradnih informacijah portala Maribor24, pa bo podjetje Mik Celje v stavbi št. 5 zgradilo športno-trgovinski center.

Je pa zanimivo, da prihod novih trgovskih centrov pozdravlja Stojan Auer, ki je tudi član Odbora za urejanje prostora. Upajmo seveda da pri tem ne gre za njegov osebni interes.

Trgovine in trgovski centeri rastejo, le denarja je vedno isto!

vir: Maribor24

MG