V odboru 2015 von der Leynovi poslali pismo, da bo vedela kam sodi politika Tanje Fajon

fajon druščina
fajon druščina

Tanja Fajon se je maja 2019 udeležila predvolilnega strankarskega shoda, kjer sta ji družbo delala sodnika Matjaž Štok in Slavko Gazvoda.

Pismo predsednici Evropske komisije za človekove pravice Ursuli von der Leyen

Sliko s shoda in pismo, so predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen poslali z  Odbora 2015, ki ga vodi Željko Vogrin. V pismu poudarjajo, da smo bili pred kratkim v Evropskem parlamentu priče razpravi na temo svobode govora in svobode medijev v Sloveniji, na Poljskem in na Madžarskem. Piše SIOL.

“V Odboru 2015 nismo presenečeni nad razpravo, ki jo je v Evropskem parlamentu sprožila skrajna levica iz Slovenije in Evrope, smo pa bili presenečeni nad razpravo slovenskih evroposlank Irene Joveve in Tanje Fajon, slednja je v Sloveniji predsednica politične stranke Socialni demokrati (bivši komunisti v Sloveniji). Presenečeni smo bili, da je ravno gospa Fajon s svojim nastopom želela prikazati Slovenijo kot članico Evropske unije, kjer svoboda govora ni zajamčena in kjer so nekateri novinarji ter medijske hiše pod pritiski trenutne Vlade,” so zapisali.

Med drugim so v odboru 2015 spomnili von der Leynovo da je leta 2019 Franc Kangler kandidiral za evropskega poslanca na kandidatni listi SDS-SLS. Evropska poslanka Tanja Fajon se je kot predsednica politične stranke Socialni demokrati (bivši komunisti) v mesecu maju 2019 udeležila predvolilnega strankarskega shoda, kjer sta ji družbo delala dva sodnika g. Štok in g. Gazvoda, oba iz Okrožnega sodišča v Mariboru. Kot zanimivost dodamo še to, da sta omenjena sodnika v zadevah Franc Kangler odrejala različne kazenske odredbe.

Celotno pismo poslano von der Leynovi si lahko ogledate TUKAJ

PM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.