Domov Maribor in okolica V osmih regijah odprti gostinski lokali. V Mariboru le polovica!

V osmih regijah odprti gostinski lokali. V Mariboru le polovica!

Objavil: e-maribor
Lokal gostilne skupina

V osmih statističnih regijah so se odprli terase in vrtovi gostiln in lokalov. V večini gre za prvo odpiranje gostinskih lokalov po 23. oktobru lani.

Od danes dalje odprti lokali. Tudi v Mariboru

Strežba bo dovoljena med 7. in 19. uro in bo morala potekati ob predpisanih varnostnih ukrepih, osebje restavracije oz. lokala pa se bo moralo enkrat tedensko testirati. Med mizami bodo morali zagotoviti razdaljo najmanj treh metrov, za mizo bodo lahko največ štirje ljudje. Gostom mora biti na voljo razkuževanje rok ob vstopu in izstopu na teraso, nujno je razkuževanje miz.

Zaposleni in gostje morajo ves čas imeti nameščene maske, razen ko sedijo pri mizi. V notranjost lokala lahko gostje vstopijo izključno za uporabo toaletnih prostorov, pri čemer si morajo nadeti masko. To so enaki pogoji, kot so jih gostinci že poznali ob oktobrskem zaprtju vseh lokalov.

slika: Martibor24

Seveda pa odprtje ne pomeni stalnice, kajti gostincem lahko zagode slaba epidemiološka slika, ki pa se zna še posebej v Mariboru hitro obrniti, saj ob sobotah protestirajo tisti, ki še vedno ne verjamejo v obstoj koronavirusa.

PM

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.