V Radvanju zaprtje pošte in spremenjena trasa avtobusa nista po godu!

slika: maribor24 / slika je simbolna

V Mestni četrti Radvanje je največja trenutna težava spremenjena avtobusna trasa 18 Pekre in zaprtje pošte.

Spremenjena trasa avtobusa

Ključni problem prebivalcev MČ Radvanje je avtobusna linija številka 18 Pekre, ki pelje po Radvanjskih ulicah. Trasa je nesprejemljiva. To so premestili, ko so obnavljali Lackovo cesto, ki je povezava med Radvanjem in Pekrami. Bilo je rečeno, da bo za čas obnove, trasa speljana drugje. Konec lanskega leta je bila obnova zaključena, vendar je kljub temu avtobusna linija ostala na istem mestu kot v času del. Avtobus zavije v ulico Ob Ribniku, ki je tako ozka, da se praktično dva avtobusa ne morata križati. Traso so spremenili tudi v samem centru mesta, le-ta sedaj ne pelje do glavne avtobusne postaje, zato so potniki primorani prestopati. Piše portal Maribor24.

Občina jim ne prisluhne

Ustanovile so se kar tri civilne inciative:Inciativa pod Gričem, Pekerska in Radvanjska inciativa. Zbrali so 350 podpisov, te so priložli Uradu za komunalo, promet in prostor. Na mariborski občini naj bi izvedli anketo med krajani, trenutno naj bi bila v teku analiza, na podlagi katere bodo prišli do zaključkov. A krajani menijo, da gre za neumnost.

Zapira se pošta

Krajevna skupnost je od pošte prejela dopis, v katerem so ljudi obvestili o spremembi delovnega časa poslovalnice. Poslovalnica naj ne bi pokrivala stroškov, naj bi šlo le za 73 odstotno pokritje. Na občino je zato krajevna skupnost poslala tudi apel, da krajanom pomagajo, da bi pošta ostala tukaj.

Kaj se bo zgodilo s pošto v Radvanju, bomo še poročali

SIFA

VREME

Maribor
pretežno oblačno
89%
0.5km/h
75%
21°C
23°
21°
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
19°
Thu
22°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.