V SDS nasprotujejo referendumu o uvedbi preferenčnega glasu na državnozborskih volitvah!

slika je simbolna

Očitno to vlado pokonci držijo samo referendumi. Če še to Golob izgubi, potem so mu verjetno šteti dnevi. In v poplavi referendumov, bi si z referendumom o uvedbi preferenčnega glasu za volitve poslank in poslancev v Državni zbor Republike Slovenije, vladajoči radi naredili še zalogo za naslednje volitve.


Pokvarjenost je mantra levičarskih vladajočih strank? Samo, da se dolgo na oblasti obdržijo na oblasti, ne glede na posledice za ljudi. in sedaj bi radi uvedli še referendum o uvedbi preferenčnega glasu za volitve poslank in poslancev v Državni zbor Republike Slovenije. Skregano z logiko.

V torek, 16. 4. 2024, je namreč potekala 37. nujna seja Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, na kateri so člani odbora obravnavali Predlog za razpis posvetovalnega referenduma o uvedbi preferenčnega glasu za volitve poslank in poslancev v Državni zbor Republike Slovenije. V Slovenski demokratski stranki razpisu takšnega referenduma nasprotujejo.

Poslanec Andrej Kosi je izpostavil, da v Slovenski demokratski stranki nasprotujejo razpisu posvetovalnega referenduma o uvedbi preferenčnega glasu na državnozborskih volitev, saj bi ukinitev okrajev pomenila izničitev moči podeželja, na drugi strani pa bi pridobila spet večja mesta. Izničila bi se tudi moč novih kandidatov, pridobili pa bi tisti, ki so jim mediji naklonjeni.

Poslanka Anja Bah Žibert je v razpravi izpostavila, da so leta 1996 volivci na zakonodajnem referendumu, ne na posvetovalnem, odločili, da želijo večinski volilni sistem. Ta sistem bi bil najboljši preferenčni glas, saj bi ljudje tako direktno izvolili svojega poslanca. Žal se je takrat zgodila prevara volivcev. Dodala je, da so ljudje torej enkrat že povedali, za kaj so – za večinski volilni sistem. Ali bomo zdaj delali toliko referendumov, dokler koaliciji ne bo en rezultat všeč, potem pa bodo tistega upoštevali, ostale pa izigrali?

VREME

Maribor
pretežno oblačno
51%
2.6km/h
75%
23°C
24°
22°
22°
Wed
12°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.