slika: regionalobala

Ministrstvo za zdravje zagotavlja, da zaščitni ukrepi za državljane zaradi koronavirusa trenutno niso potrebni. V Sloveniji so sicer doslej na koronavirus testirali 13 ljudi, vsi so bili negativni.

V Sloveniji primanjkuje mask

A glede na veliko paniko v sosednji Italiji so ukrepi vsekakor potrebni. če nas vlada ne bo zaščitila, potem se bomo morali pač sami. V Sloveniji je zmanjkalo mask, a na kitajsko smo jih poslali skoraj 2 milijona. Za takojšen sklic tega sveta se je sicer v soboto zavzel predsednik SDS-a Janez Janša, premier Marjan Šarec, ki opravlja tekoče posle, pa je zatrdil, da se pristojni dnevno usklajujejo in da obstajajo načrti za morebiten širši obseg bolezni. no Šarec je zatrdil v vsojem vladanju že marsikaj.

V primeru karantene slovenskim državljanom pripada bolniška.

Sekretariat Sveta za nacionalno varnost, ki je sestankoval na temo koronavirusa, je ugotovil, da je situacija “dinamična”, a pod nadzorom. Drugačnega mnenja je vrsta drugih deležnikov, z zdravstvenimi delavci na čelu. Ti so besni zaradi pomanjkanja informacij, vir, ki se nam je oglasil iz ljubljanske infekcijske klinike pa pravi, da razpoložljive kapacitete niti slučajno niso primerne za izbruh bolezni.

Predsednik vlade pravi, da ne smemo delati panike. V primeru bolezni je najbolše, da se obrnete kar nanj.

MG