Na Pohorju bodo v soboto, 23. januarja, znova pognali žičniške naprave in odprli praktično vse smučarske proge.

Od omenjenega dne bo namreč smuka na Mariborskem Pohorju možna vse do doline, na Arehu do spodnje postaje sedežnice Pisker, urejene pa bodo tudi smučarske povezave med mariborskim in areškim delom.

Vstopne točke testiranje

Ob ponovnem odprtju smučišč bomo na vstopnih točkah v soboto in nedeljo v sodelovanju z Zdravstvenim domom Maribor zagotovili brezplačno hitro testiranje na covid-19. Oba dneva bo na razpolago med 8. in 12. uro na spodnji in zgornji postaji krožne kabinske žičnice v prostorih smučarskega servisa. S seboj je treba obvezno imeti zdravstveno izkaznico.

Od sobote bodo pohorska smučišča odprta vsak dan med 9. in 16. uro. V tem času bodo na Mariborskem Pohorju, kjer bo smuka do doline potekala po Čopovi progi in Snežnem stadionu, ob gondoli v pogonu oba trakova Bejbika, sedežnica Stolp in vlečnica Videc, na Arehu pa vlečnice Partizanka, Ruška, Areška, Cojzarica in Žigart ter sedežnica Pisker. Gondola bo med odprtjem smučišč krožila neprekinjeno, ob tem pa bo opravila še vožnje na polno uro – ob 7. in 8. ter 17. in 18. uri.

V gondoli, kjer bo obvezna uporaba kirurške maske, se bosta lahko hkrati peljali največ 2 osebi, ki ne pripadata istemu gospodinjstvu, odprte žičniške naprave pa bodo lahko polovično zasedene, če ne gre za člane istega gospodinjstva.

Upoštevanje ukrepov

Smučarje in ostale obiskovalce prosimo, da ob prihodu pod ali na Pohorje spoštujete zaščitne ukrepe NIJZ – vzdrževanje varnostne razdalje, nošenje mask in razkuževanje rok.

Z namenom, da bi se smučarji čim manj časa zadržali na blagajnah, predlagamo, da si smučarske vozovnice priskrbite v predprodaji ali z elektronskim sporočilom na [email protected] ( v tem primeru velja 10 % popust), na voljo pa so tudi na Petrolovih bencinskih servisih.

Obiskovalce, ki ne smučate, pa pozivajo, da ne hodite po smučiščih ali se sankate po njih, saj to ni dovoljeno, pri čemer bomo dogajanje poostreno nadzirali.