V stranki DESUS se nadaljujejo napetosti. Bodo poslanci izključeni iz stranke?

Poslanci stranka DESUS
Poslanci stranke DESUS, slika: Družbeno omrežje

Napetostim v stranki DESUS ni ne konca, ne kraja. Še posebej se je zaostril odnos med poslanci in začasno predsednico Brigito Čokl.

Napetostim v stranki upokojencev Slovenije ni ne konca ne kraja

Napetosti v stranki DeSUS se stopnjujejo. Medtem ko poslanci od začasne zastopnice stranke Brigite Čokl zahtevajo, da prekliče nekatere svoje izjave v zvezi z njimi, slednja pa tega ne namerava storiti, bosta v ponedeljek na izredni seji zasedala tako izvršni odbor kot tudi svet stranke DeSUS.

Ali želijo na Svetu stranke, ki je najvišji organ, doseči, da se odredi poziv k izključitvi Franca Jurše, Branka Simonoviča in Ivana Hršaka iz stranke upokojencev, zaradi spora z začasno predsednico in obmetavanjem z odvetniki sem in tja? Izvršilni odbor stranke bo v bistvu obravnaval le eno točko dnevnega reda, ukrepanje stranke, glkede na zadnja medijska poročanja, nato pa bo sledila izredna seja sveta stranke, ki ga vodi Anton Urh. Piše Večer.

Le kaj bi se iz tega lahko izcimilo, so zaenkrat le špekulacije. Verjetno pa do poziva, da bi se iz stranke izključili poslanci DeSUS ne bo prišlo, saj bi DeSUS v bistvu ostal bred poslancev, kar bi pomenilo njegov pokop.

PM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.