V stranki Naša Dežela ZA čisto pitno vodo!

zakona vodah
Foto: pexels (slika simbolna)

“V stranki Naša dežela se dobro zavedamo pomena referenduma o pitni vodi in pomena le te za Slovenijo. Zavedati se je potrebno, da ima Slovenija že sedaj eno najbolj strogih zakonodaj s področja zaščite voda in okolja in ima vodo vpisano v ustavo kot ustavno kategorijo.” So zapisali

Stanka Naša dežela ZA čisto pitno vodo

V Sloveniji ni mogoča privatizacija vodnih virov, ker je vsak vodni vir javno dobro. Država za rabo vode lahko podeli zgolj in samo KONCESIJO za določen čas 20 let ali manj. Vira pitne vode ni mogoče pridobiti na noben način in popolnoma jasno je, da gre samo za političen spin in poizkus še večjega razkola med državljani Slovenije.

Nasprotniki zakona bi v primeru zavrnitve zakona na referendumu dosegli samo to, da bi še nadalje onemogočali gradnjo hidroelektrarn, podaljševanje pomola v Luki Koper, vožnje po rekah in jezerih in posledično zavirali razvoj Slovenije. Slovenija je država, ki je 4 po vodnih virih v Evropi, pa je 6 najmanjša država v Evropi. Preko Slovenije na leto preteče 34 milijard m3 vode !!! V državi imamo 17 termalnih kopališč, ki bi jim nasprotniki zakona onemogočili gradnjo bazenov, hotelov ker se nahajajo ob vodi in zavirali razvoj turizma, ki je perspektiva in ga je potrebno razvijati. Nikoli v zadnjih 50 letih niso bile reke in jezera tako čista in polna življenja. Prej so se vse odplake spusčale v reke in jezera, danes pa imamo povsod čistilne naprave, ki vode čistijo.

Po temeljitem branju zakona, in po posvetu s strokovnjaki, stroko, Skupnostjo občin Slovenije in drugih deležnikov, je stališče stranke NAŠA DEŽELA, da Zakon potrebujemo. Predlagani zakon ni slab, je pa nekoliko pomankljiv in glavni problem tega referenduma je, da cilj ni, ali je zakon slab ali dober niti ne gre za zaščito voda, temveč gre za merjenje moči in podpore med vlado in opozicijo. Stranka Naša dežela zakon kljub nekaterim pomankljivostim PODPIRA!

P.M..

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.