V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

slika je naključna

Nekoč velika stranka, ki je ob zmagi na volitvah veselo plesala, je danes le še bleda senca tega. Niti za Evropski parlament ne spravijo v Svobodi skupaj 9 kandidatov?


Organi Gibanja Svoboda so potrjevali kandidate za evropske volitve. A so našli le sedmerico kandidatov. Baje pospešeno iščejo še dva. Se kdo javi? Med kandidati je za zdaj najvišje uvrščen ginekolog in direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo, na zadnje mesto pa so dali aktualnega evroposlanca nekdanje LMŠ Klemna Grošelja, kar je primerno njegovemu (ne)delu v Evropi?

Kot poroča portal N1, so kandidati in kandidatke tudi poslanka Tamara Vonta in poslanec Uroš Brežan, ki je bil v preteklosti minister za naravne vire in prostor, pa vodja strankinega podmladka Matej Grah, menda pa tudi državna sekretarka v kabinetu premierja Goloba Maša Kociper. Imajo pa v Svobodi še nekdanjo “neodvisno” novinarko Ireno Jovevo, katero se je prijel tudi vzdevek pručka. Ona naj bi bila na listi druga.

joveva

Izbor Svobode je pomanjkljiv, glede na imena pa predvsem neresen. A to je bazen še pred dvema letoma največje stranke, kjer so se tolkli po prsih. Danes pa z lučjo ob belem dnevu iščejo ljudi za Evropo?

.

VREME

Maribor
oblačno
64%
96%
7°C
10°
6°
5°
Sun
3°
Mon
3°
Tue
3°
Wed
3°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.