V torek potrjenih 1470 okužb, ministrstvo trdi, da ima zadeve pod nadzorom?

Slovenski policisti so v preteklih mesecih na mejnih prehodih obravnavali primere, ko so se potniki ob vstop v Slovenijo skušali izogniti karanteni in so se zato pri mejni kontroli izkazovali s ponarejenimi potrdili.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan trdi, da imajo na zdravstvenem ministrstvu, kljub 1470 okužbam na dan stvari pod nadzorom.

Imenovala se je skupina za koordinacijo sprejemov in posteljnih kapacitet, ki jo vodi Matjaž Jereb. Za primarno raven je pristojna Renata RajapakseTanja Petkovič bo pokrivala DSO-je in ostale centre, Gregor Prosen urgentne centre, Polona Gams je predstavnica mladih zdravnikov, Tadeja Kotar in Matjaž Vogrin bosta pokrivala standardne postelje, Alenka Strdin Košir intenzivne postelje, Robert Carotta pa bo skupaj z zaposleno na ministrstvu Biserko Simčič v vlogi koordinatorja. V skupini je tudi predstavnica zdravstva nege Janja Perme Hajdinjak. Kot trdi minister gre za skupino strokovnjakov, ki bodo pokrili vsa področja zdravstvenega sistema, sestajali pa se bodo tedensko.


Medtem, ko zdravstveni minister pravi, da ni razloga za paniko, število okuženih raste iz dneva v dan, Tako izgleda krivulja okuženosti od 1. junija do danes:

Največ na novo okuženih je bilo v Ljubljani 239, Kopru 76, Mariboru 67, Novi Gorici 58 in Kranju 54

[/vc_column_text][vc_raw_html]JTNDaWZyYW1lJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZjb3ZpZC0xOS5zbGVkaWxuaWsub3JnJTJGZW1iZWQuaHRtbCUyMyUyRnNsJTJGY2hhcnQlMkZNdW5pY2lwYWxpdGllcyUyMiUyMGZyYW1lYm9yZGVyJTNEJTIyMCUyMiUyMHdpZHRoJTNEJTIyMTE0MCUyMiUyMGhlaWdodCUzRCUyMjExNTAlMjIlM0UlM0MlMkZpZnJhbWUlM0U=[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

VREME

Maribor
delno oblačno
95%
0.5km/h
45%
11°C
13°
10°
11°
Sat
12°
Sun
13°
Mon
14°
Tue
12°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.