V tragediji pri gradu Borl umrl 70 letni Mariborčan

Policija, policistI,policija vnukinja

Nesreča se je zgodila ob demontaži gradbenega žerjava. Zaradi noči so sinoči ogled kraja nesreče prekinili in ga nadaljujejo danes.

V nesreči je umrl 70 letni Mariborčan

Po do zdaj znanih podatkih je en delavec, šlo naj bi za 70 letnega Mariborčana, v nesreči umrl, hudo pa sta se poškodovala še 39-letni Hrvat, ki so ga prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor in 32-letni moški iz Rač. Med obnovitvenimi deli pri gradu se je zgodila nesreča pri delu. Pri razstavljanju se je gradbeni žerjav s konstrukcijo sesedel, pri čemer je en delavec padel s podesta v globino 15 metrov in umrl na kraju nesreče, dva delavca pa sta padla z višjega podesta na nižjega. Eden si je huje poškodoval nogo, drugi pa je utrpel hude poškodbe glave.

Ker gre za kompleksno preiskavo, bo ugotavljanje vzrokov za nesrečo in kako je do nje prišlo, predvidoma trajalo dalj časa, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

PM

.

VREME

Maribor
delno oblačno
78%
42%
3°C
5°
2°
2°
Mon
3°
Tue
3°
Wed
3°
Thu
5°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.