V UKC Maribor dobili opozorila pred izredno odpovedjo. Kukali so v kartoteke napadene sodnice.

Izredni notranji nadzor v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, ki je bil sprožen v povezavi z napadom na mariborsko sodnico je odkril sum nepooblaščenih vpogledov v osebne podatke bolnikov.

Vpleteni so dobili opozorila pred izredno odpovedjo

Mediji so že avgusta poročali, da so v UKC Maribor uvedli notranji nadzor v zvezi z varstvom osebnih podatkov, ki naj bi bil povezan z nepravilnostmi pri vpogledih v zdravstveno kartoteko pred časom napadene sodnice Daniele Ružič. V UKC Maribor so v današnjem sporočilu za javnost pojasnili, da je ministrstvo za zdravje izvedbo izrednega notranjega nadzora na področju varstva zasebnosti in osebnih podatkov, vključno s presojo ustreznosti pravic, pooblastil in sistema varovanja podatkov v informacijskih sistemih, naložilo vsem javnim zdravstvenim zavodom. Piše Žurnal.

Kot so sporočili iz bolnišnice, so vpleteni zaposleni prejeli opozorila pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi iz krivdnega razloga.

V namene ozaveščanja zaposlenih o pomembnosti varstva osebnih podatkov in v izogib nadaljnjim kršitvam v UKC Maribor redno izvajajo izobraževanja za zaposlene, ta mesec pa bodo opravili tudi napovedan in nenapovedan nadzor nad varstvom osebnih podatkov na nekaterih oddelkih.

Glede samega napada na sodnico, katerega naj bi bil še vedno osumljen le njen partner pa ni nič novega!

MG

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
79%
1.5km/h
22%
20°C
21°
19°
19°
Thu
21°
Fri
19°
Sat
18°
Sun
18°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.