Domov SlovenijaČrna kronika - Slovenija V Zagrebu vrane napadajo ljudi. Scene, kot v Hitchcokovem filmu

V Zagrebu vrane napadajo ljudi. Scene, kot v Hitchcokovem filmu

Objavil: e-maribor
VRANE

Prizori iz Zagreba spominjajo na znane prizore iz znanega celovečerca Ptice, režiserja Alfreda Hitchcocka, Vrane so namreč začele napadati ljudi. Več je poškodovanih.

VRANE V ZAGREBU POŠKODOVALE VEČ LJUDI

Najmanj štiri Zagrebčanke so se huje poškodovale, potem ko so jih na ulicah Zagreba napadle vrane. Ena izmed napadenih žensk si je pri padcu poškodovala hrbtenico, preostale pa nogo ali roko. Mestna uprava je prebivalce opozorila, naj se izogibajo območjem, kjer vrane gnezdijo, saj napadajo ljudi, ko začutijo, da so ogroženi njihovi mladiči.

“Kljuvala me je po glavi in ni prenehala. S kolesom sem se peljala naprej, a sem padla čezenj in si zlomila nogo,” je dejala ena od Zagrebčank, ki jo je prejšnji teden napadla vrana v eni od zagrebških sosesk. Podobne zgodbe, ki spominjajo na prizore iz znanega celovečerca Ptice, režiserja Alfreda Hitchcocka, je v minulih dneh prijavilo več oseb. Piše Siol.

V zadnjem tednu so bile štiri ženske huje poškodovane, potem ko so jih napadle vrane, ki so znane po svojem ukrivljenem kljunu. Ženske so si poškodovale koleno, hrbtenico, gleženj in zapestje, so za komercialno televizijo Nova TV potrdili na zagrebški kliniki za travmatologijo. Hrvaški mediji so poročali, da so vrane danes napadle tudi starejšega moškega, ki se je vračal iz trgovine, a se je rešil in ni utrpel poškodb.

Vrane sicer napadajo ljudi in živali samo v izjemnih situacijah. Napadejo, če so ogroženi mladiči v gnezdu ali pa tisti ptiči, ki so padli iz gnezda.

P.M.

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.