Vam mariborske lekarne med prazniki lahko zaračunavajo dežurno takso?

V času praznikov veliko strank prihaja po zdravila izdana na recept, ki so nujna. Veliko jih je pa tudi tistih, ki prihajajo po izdelke, za katere bi lahko počakali do odprtja lekarne po rednem delovnem času, npr. posebno mleko za telo in pastile za lajšanje bolečine v grlu ipd. Med najbolj obiskanimi dnevi, kot je božični dan, ko se pred dežurnim okencem nabere tudi dolga vrsta ljudi.

Komu je namenjena dežurna lekarniška služba?
Dežurna lekarniška služba je namenjena izdaji zdravil na recept, ki je predpisan istega dne ali če je označen kot nujen. Mariborska dežurna lekarna je Lekarna Tabor, ki je v neposredni bližini UKC Maribor. Tudi v mariborsko dežurno lekarno pa pogosto pridejo stranke, ki bi lahko na zdravilo počakale do naslednjega dne. Takih pacientov naj bi bilo 1/3, piše Žurnal.

Bolj obiskana je mariborska dežurna lekarna ob večjih praznikih, predvsem takrat, ko je več prazničnih dni zaporedoma, tp. novo leto, velika noč, praznik dela, dan mrtvih in božič. Takrat v povprečju oskrbijo okoli 700 pacientov na dan. A večina lekarn v času dežurne lekarniške službe za izdelke, ki nimajo statusa zdravil, zaračuna dežurno takso.

V dežurni lekarni Maribor se dežurna taksa ne zaračuna ob izdaji zdravil, zaračuna pa se na tiste izdelke, ki nimajo statusa zdravila, npr. prehranska dopolnila, kozmetika ali medicinski pripomočki.

M.G.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
54%
1.5km/h
0%
-1°C
-0°
-3°
-2°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu
-3°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA