Vam mariborske lekarne med prazniki lahko zaračunavajo dežurno takso?

V času praznikov veliko strank prihaja po zdravila izdana na recept, ki so nujna. Veliko jih je pa tudi tistih, ki prihajajo po izdelke, za katere bi lahko počakali do odprtja lekarne po rednem delovnem času, npr. posebno mleko za telo in pastile za lajšanje bolečine v grlu ipd. Med najbolj obiskanimi dnevi, kot je božični dan, ko se pred dežurnim okencem nabere tudi dolga vrsta ljudi.

Komu je namenjena dežurna lekarniška služba?
Dežurna lekarniška služba je namenjena izdaji zdravil na recept, ki je predpisan istega dne ali če je označen kot nujen. Mariborska dežurna lekarna je Lekarna Tabor, ki je v neposredni bližini UKC Maribor. Tudi v mariborsko dežurno lekarno pa pogosto pridejo stranke, ki bi lahko na zdravilo počakale do naslednjega dne. Takih pacientov naj bi bilo 1/3, piše Žurnal.

Bolj obiskana je mariborska dežurna lekarna ob večjih praznikih, predvsem takrat, ko je več prazničnih dni zaporedoma, tp. novo leto, velika noč, praznik dela, dan mrtvih in božič. Takrat v povprečju oskrbijo okoli 700 pacientov na dan. A večina lekarn v času dežurne lekarniške službe za izdelke, ki nimajo statusa zdravil, zaračuna dežurno takso.

V dežurni lekarni Maribor se dežurna taksa ne zaračuna ob izdaji zdravil, zaračuna pa se na tiste izdelke, ki nimajo statusa zdravila, npr. prehranska dopolnila, kozmetika ali medicinski pripomočki.

M.G.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.