Včerajšnji zmagovalec talentov, Domen Kljun, se pred nastopom priporoči Bogu.

Domen Kljun, zajem slike , Družina

Slovenija je včeraj na POP TV, v oddaji Slovenija ima talent izbrala zmagovalca. Samouka, pevca z božanskim glasom, ki vsako nedeljo poje na koru. In je tudi uspešen kmet in ljubitelj konj.

25-letni Domen Kljun je mladi kmet s Pustega Hriba pri Ortneku v Občini Ribnica. Je pa tudi veliki zmagovalec televizijskega šova Slovenija ima talent. Zmagovalec brez drugačnih primesi iz bivše juge in Palestine. 

Kdo je Domen Kljun?

Kot piše portal Družina.si, Domen prihaja s kmetije na Pustem Hribu, kjer se ukvarjajo s konjerejo in izdelovanjem lesenih kuhalnic. Pod eno streho živijo tri generacije. Poleg njega in žene Nine še njegova starša in mlajši brat ter stara starša. V domači župniji sv. Gregorja skupaj z očetom in dedkom poje na koru. “Včasih pride še moj brat, ki sicer igra klavir in orgle. Družbo nam dela tudi mama, prej je pela še babica, ki zdaj ni več članica župnijskega pevskega zbora, ampak prepeva iz klopi.”

Po končani osnovni šoli je Domen obiskoval srednjo šolo v Kočevju, smer mizar. »Ko sem končal šolanje, sem se takoj zaposlil in med delom nadaljeval izobraževanje. Sedaj sem zaposlen v KGZ Ribnica kot vodja nabave suhe robe in komercialist.« Pri dvajsetih letih je na eni od gasilskih veselic, ki jih je s prijatelji redno obiskoval, spoznal Nino. »Hitro sem vedel, da imava veliko skupnega. Takrat še ni vedela, da pojem, to je ugotovila čez nekaj časa.« Pri njegovih 23 letih sta se poročila, ob prihodu na njihovo kmetijo pa je Nina s sabo pripeljala še tri konje.

Na včerajšnjo tretjo adventno nedeljo je v finalni oddaji nastopil kot deveti izmed desetih finalistov, ki so bili v igri za zmago v deveti sezoni SiT. Domen zase pravi, da je zaveden Slovenec, kar je dokazal tudi z izborom pesmi. Za finalni nastop je izbral Pestnerjevo Vrača se pomlad. »Kar se glasbe tiče, sem zaveden Slovenec. Obožujem slovensko glasbo,« nam na kratko in jasno odvrne na vprašanje, zakaj se je odločil za slovensko pesem. Pred velikim finalom se je ljubitelj konj znašel pred zahtevnim izzivom. Ujel ga je namreč prehlad, a je bil kljub temu kos zastavljeni nalogi.

Domen ne skriva, da mu obisk svete maše in vera veliko pomenita. Tudi pred nedeljskim nastopom se je obrnil na Boga. “Pri maši se dostikrat poglobim vase in prosim Boga, naj mi pomaga pri petju, da nastopim čim bolje,” piše Družina.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
54%
5.1km/h
75%
12°C
13°
12°
11°
Sat
5°
Sun
5°
Mon
6°
Tue
7°
Wed

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.