Vesel s KPK ni podpisal nobenega soglasja, dokument o združljivosti funkcij ne obstaja!

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel
Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel, Slika: Maribor24

Dokument o združljivosti funkcij Tomaža Vesela, torej predsedovanje Računskemu sodišču in delu za mednarodno nogometno zvezo (Fifa), na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) ne obstaja.

Štefanec pravi, da Vesel ni potreboval soglasja?

Komisija za preprečevanje korupcije Tomažu Veselu nikoli ni dala niti soglasja niti dovoljenja, ker to ni potrebno, saj gre za športno dejavnost, je povedal nekdanji predsednik Komisije Boris Štefanec za Planet TV. Pri dejavnosti svetovne nogometne organizacije, kar Fifa je, gre za športno dejavnost. Pri tem funkcionar ne potrebuje nobenega soglasja – ne od delodajalca ne od KPK. Je pa Vesel, zanimivo  zamolčal znesek, ki ga prejema od FIFE. Na kakšen način torej lahko KPK dovoli, da lahko Vesel opravlja “popoldansko delo” za 200 tisoč evrov na leto?

Zdi se tudi zelo nenavadno, da ta zgodba ne zanima drugih velikih medijskih hiš, ker zgodba ima vse prvine, ki bi morale pritegniti resne medije. Gre namreč za poslovanje pomembnih državnih institucij, državnih funkcionarjev. “Očitno je, da ni bilo vse prav in dobro. To, da je nekdo funkcionar v pomembni nogometni organizaciji, ki je bogata in včasih tudi sponzorira koga v tej državi, pa ne bi smel predstavljati razloga za ravnanje medijev. Če je to razlog, potem smo res v hudih težavah.” 

PM

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
dež
95%
2.1km/h
100%
10°C
11°
10°
10°
Thu
10°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
10°
Mon

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA