Vesel s KPK ni podpisal nobenega soglasja, dokument o združljivosti funkcij ne obstaja!

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel
Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel, Slika: Maribor24

Dokument o združljivosti funkcij Tomaža Vesela, torej predsedovanje Računskemu sodišču in delu za mednarodno nogometno zvezo (Fifa), na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) ne obstaja.

Štefanec pravi, da Vesel ni potreboval soglasja?

Komisija za preprečevanje korupcije Tomažu Veselu nikoli ni dala niti soglasja niti dovoljenja, ker to ni potrebno, saj gre za športno dejavnost, je povedal nekdanji predsednik Komisije Boris Štefanec za Planet TV. Pri dejavnosti svetovne nogometne organizacije, kar Fifa je, gre za športno dejavnost. Pri tem funkcionar ne potrebuje nobenega soglasja – ne od delodajalca ne od KPK. Je pa Vesel, zanimivo  zamolčal znesek, ki ga prejema od FIFE. Na kakšen način torej lahko KPK dovoli, da lahko Vesel opravlja “popoldansko delo” za 200 tisoč evrov na leto?

Zdi se tudi zelo nenavadno, da ta zgodba ne zanima drugih velikih medijskih hiš, ker zgodba ima vse prvine, ki bi morale pritegniti resne medije. Gre namreč za poslovanje pomembnih državnih institucij, državnih funkcionarjev. “Očitno je, da ni bilo vse prav in dobro. To, da je nekdo funkcionar v pomembni nogometni organizaciji, ki je bogata in včasih tudi sponzorira koga v tej državi, pa ne bi smel predstavljati razloga za ravnanje medijev. Če je to razlog, potem smo res v hudih težavah.” 

PM

VREME

Maribor
delno oblačno
83%
41%
20°C
21°
18°
19°
Sat
17°
Sun
16°
Mon
16°
Tue
16°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.