Slika: nova24TV

Aleš Ernecl, dopisnik portala Nova24TV v svojih intervjujih večkrat gosti zanimive goste, tokrat je bi v gosteh izredno zanimiv župan stranke SD, občine Ilirska Bistrica Emil Rojc.

Intervju z Emilom Rojcem, županom Ilirske Bistrice

Nekaj povzetkov z intervjuja: Emil Rojc je pričel z obdobjem njegovega življenja. poudaril je da je pri 18. letih vstopil v takratno komunistično partijo Slovenije. Potem pa je bil član od samega začetka tudi član stranke, sedanje SD. v lokalno politiko je Rojc vstopil pri petdesetih letih, zato ker je želel določene stvari v občini spremeniti.

Kot član Socvialnih demokratov, pravi Rojc, bi bilo naokusno sedaj udrihati po strankarskih kolegih, pa čeprav pravi, da ni prav nič nežen, še posebej takrat, ko mu stopijo na žulj. Kot šravi župan ilirske Bistrice je v času volitev odnos stranke precej drugačen, kot takrat, ko se volitve končajo.

Tudi glede morebitnega razpisa referenduma o financiranju slovenske vojske, Emil Rojc pravi, da se ne strinja s stranko, da je referndum podprla, s tem se ne strinja niti občinski niti regijski odbor stranke SD.  Emil Rojc je pohvalil tudi izredno dobro sodelovanje s stranko SDS, kjer je poudaril, da je tako sodelovanje povsem mogoče. Ošvrknil je tudi proteste, s katerimi se na noben način ne strinja, poudaril pa je tudi dobro sodelovanje vlade z lokalno skupnostjo, torej občino Ilirska Bistrica.

Celotni intervju z Emilom Rojcem, pa si lahko ogledate v spodnji povezavi:

video: Aleš Ernecl

PM