Vinsko LENTanje pred Hišo Stare trte

Od 25. junija do 3. julija 2021 bo poletni vrt pred Hišo Stare trte ponovno v znamenju druženja ob kozarcu odlične žlahtne kapljice. Vsak večer v času Festivala Lent bodo tam potekali vinski večeri v družbi najboljših štajerskih vinarjev. Organizator Vinskega LENTanja, Zavod za turizem Maribor, napoveduje, da bo na vinskih večerih sodelovalo okoli 30 vinarjev vinorodne regije Podravje, ob njih pa tudi lokalni ponudniki, ki so za svoje vrhunske izdelke oz. pridelke prejeli nov kakovostni certifikat Naše najboljše. Novost letošnjega Vinskega LENTanja bodo brezplačni glasbeni nastopi v izvedbi Narodnega doma Maribor. 

Poletje v Mariboru se prične s Festivalom Lent – in za ljubitelje druženja ob kozarcu odlične žlahtne kapljice z Vinskim LENTanjem, kot je Zavod za turizem Maribor, organizator dogodkov, poimenoval festivalske večere na poletnem vrtu pred Guinnessovo rekorderko  najstarejšo trto na svetu. Vsak dan v času Festivala Lent, od 25. junija do 3. julija 2021, bo od 19. do 23. ure, ob petkih in sobotah do 24. ure, moč pokušati najboljša vina štajerskih vinarjev, vinske večere pa bodo letos zaokrožili glasbeni nastopi v izvedbi Narodnega doma Maribor.

Jure Struc, direktor Zavoda za turizem Maribor: »Vinsko LENTanje je stičišče najboljše ponudbe štajerskih vinarjev, pristnega vzdušja na znamenitem mariborskem Lentu in edinstvenega prizorišča 450-letne najstarejše trta na svetu. A to je le začetek prijetnih poletnih druženj pred Staro trto, saj bomo na Zavodu za turizem Maribor tematske vinske večere prirejali tudi po zaključku Festivala Lent, vse do konca avgusta. Verjamemo, da bo Hiša Stare trte, še posebej po celostni prenovi območja na Lentu in obkrožena z novostmi, kot sta Muzej najstarejše trte in prenovljen Vojašniški trg s Sodnim stolpom, postala naslednje osrednje družabno prizorišče Mariborčanov in obiskovalcev mesta.« 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.