Violeta Tomič povzroča vihar znotraj Levice? Je res PROTI cepljenju?

tomić violeta
Violeta Tomič, slika: zajem zaslona

Vodje poslanskih skupin so podpisali skupno izjavo, da podpirajo cepljenje slovenskega prebivalstva proti covidu-19. Vse kaže, da se je našla že ena izjema, ki ne podpira skupne izjave vseh poslanskih skupin glede cepljenja. 

VIOLETA TOMIČ, NE ZAGOVARJA CEPLJENJA?

Vsaka poslanska skupina ima kakšno “črno ovco” v svoji stranki. V tem primeru je to Violeta Tomič. V izjavi za javnost so vodje poslanskih skupin, tudi Levice, namreč zapisali, da glede na napovedi o bližajočem četrtem valu epidemije covid-19 in z njim povezanimi posledicami pozivajo k cepljenju, saj je precepljenost prebivalstva v danem trenutku ključnega pomena za zdravje in normalno življenje. No Violeta Tomič očitno misli drugače, ali pa je Levica podpisala izjavo z “levo” roko.

Poslanka Levice Violeta Tomić se je razveselila, da je vladna koalicija umaknila novelo zakona o nalezljivih boleznih. Kot so povedali vladni predstavniki, so z novelo pohiteli, ker jim je spremembe zakona naložilo ustavno sodišče. “V SDS zakona o ZNB, ki so ga sami ustvarili, zdaj ne bodo podprli:-) ljudje so začutili svojo moč in zahtevali demokracijo. In vlada se je prestrašila ljudi. Bravo!!! To je velik dan za demokracijo!,” je “slavila zmago” Tomičeva. Piše portal Nova24TV. Nekaj ur kasneje je bila podpisana izjava vseh vodij poslanskih skupin, da podpirajo cepljenje. Tako je ena izmed uporabnic pod njeno objavo vprašala Tomićevo, ali podpira cepljenje ter če zagovarja, da bi to moralo postati obvezno. Tomičeva se je na njeno vprašanje odzvala s kratkim odgovorom NE. Tomičeva se vse kaže ne zaveda, da je ena redkih rešitev precepitev prebivalstva, da se vrnemo v normalni stil življenja. Zanimivo, da se Violeta ni spraševala v rajnki Jugi, ko so leta 1972 pocepili vso prebivalstvo s cepivom proti črnim kozam. Podobnost med kozami in Violeto je zgolj naključna.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.