Vlada dobila Košarico. Jaklič ni bil izločen iz odločanja o noveli zakona o RTV. Šalamonova pa je!

sodišče
slika: demokracija

Ustavno sodišče je reklo NE, Golobovim neumnostim. Ustavno sodišče je iz odločanja o noveli zakona o RTV Slovenija ni izločilo Klemna Jakliča, je pa zato izločilo “njihovo” Nežo Kogovšek Šalamon.


Ustavno sodišče je danes odločilo o zahtevah oziroma predlogih za izločitev treh sodnikov iz odločanja o noveli zakona o RTV Slovenija. Zahteve za izločitev sodnika Klemna Jakliča in predsednika  Mateja Accetta je zavrglo kot prepozne.

Je pa  Ustavno sodišče poskrbelo za izločitev Neže Kogovšek Šalamon.  Predlog za njeno izločitev je podal predsednik programskega sodišča Peter Gregorčič po tem, ko so na TV Slovenija in Novi24TV sprožili polemiko, ali bi njeno dopolnilno delo na Mirovnem inštitutu – za to ima tako kot še pet sodnikov tudi dovoljenje delodajalca – lahko vplivalo na njeno pristranskost v tej zadevi, saj je inštitut sodeloval pri pripravi intervencije nevladnih institucij, ki je bila vložena na to temo ta teden, in tudi v predreferendumski kampanji. Piše Delo

Se je torej tehtnica nagnila na stran sodnikov, ki so glasovali za zadržanje novele zakona o RTV Slovenija? Trenutno naj bi na vladi zavladala prava panika?

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
93%
1km/h
15%
13°C
15°
13°
13°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.