Vlada je obnavljala 700 kvadratnih metrov za neverjetnih 5,5 milijona evrov

Stavba sodišča na Jesenicah. Slika Občina Jesenice

Ko že misliš, da nižje ne gre in da je razmetavanja našega denarja dovolj, pa pride obnova sodne stavbe na Jesenicah, kjer so Golobovi za obnovo 700 kvadratov, plačali neverjetnih 5.5 milijonov evrov.


Afera s sodno stavbo na Litijski cesti v Ljubljani, se lahko skrije, pred obnovo sodne stavbe na Jesenicah, kjer so za 700 kvadratnih metrov obnovljenih prostorov odšteli kar neverjetnih 5.5 milijona evrov. Pa ploščice sploh niso zlate. Bo zaradi tega morala oditi še druga pravosodna ministrica?

Kot piše portal Preiskovalno.si se v občini Cerklje na Gorenjskem prodaja grad s 1100 kvadratnimi metri za 2,3 milijona evrov, vlada dr. Roberta Goloba pa je obnavljala 700 kvadratnih metrov za 5,5 milijona evrov. »Denar so metali z lopato skozi okno,« pripovedujejo kar zaposleni na okrajnem sodišču na Jesenicah, kjer je vseh zaposlenih za dober razred javnih uslužbencev. Kam je šel denar? Ali je šlo za prikrito financiranje politične stranke SD? Se sprašujejo v omenjenem portalu.

Drugo vprašanja pa je zakaj uslužbenci sodišča, ki imajo po zakonu 30 minut premora, potrebujejo tri popolnoma opremljene kuhinje s štedilnikom, mikrovalovno pečico, vgradno indukcijsko kuhalno ploščo, vgradnim hladilnikom z zamrzovalnikom, pomivalno korito? Za tri metre dolgo kuhinjo so plačali 8 tisoč evrov. Brez davka! Kdo od zaposlenih na sodišču odmrzuje, kuha in peče v 30-minutnem odmoru?

In ne bodi ga treba, spet vse sledi vodijo k stranki SD? Podjetje Kovinar Gradnje ST hišno podjetje Občine Jesenice, ki tako drago obnavlja stavbe, naj bi bilo globoko povezano s stranko SD. Občina Jesenice je na prvem mestu njihovih prihodkov, posle so dobivali vse tri mandate nekdanjega župana Tomaža Toma Mencingerja iz SD, tudi pod županovanjem “neodvisnega” kandidata, novinarja Blaža Račiča, je imel SD največ svetniških mandatov in tudi takrat je gradbeno podjetje Kovinar Gradnje ST dobivalo posle.

Kot razkriva ERAR je v času župana stranke SD Tomaža Toma Mencingerja Kovinar Gradnje ST prejel 52.504.102,81 evrov, v času sedanjega župana Blaža Račiča pa do sedaj 15.124.992,87 evra?Tako je podjetje v času svojega obstoja, od države prejelo že neverjetnih 89.329.103,23 evra?

Očitno je lepo biti na strani rdečih? Zgolj naključje, da se pojavlja en in isti gradbinec pri županu SD in ministrstvu, ki je v rokah te stranke?

VREME

Maribor
delno oblačno
95%
37%
12°C
14°
11°
12°
Thu
13°
Fri
12°
Sat
11°
Sun
14°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.