Vlada ob vzpostavitvi novega azilnega doma v Središču ob Dravi ni obvestila nikogar!

Migranti, slika je simbolna, Moje Posavje

V občini Središče ob Dravi so bili nemalo presenečeni, ko so šele iz medijev izvedeli, da vlada namerava v njihovi občini vzpostaviti enoto azilnega doma za ilegalne migrante!


Saj ni res, pa je. Bi lahko dejali. Vlada je sklenila, da se za potrebe nastanitve prosilcev za azil, organizira izpostavi azilnega doma na območju nekdanjih mejnih prehodov Obrežje in Središče ob Dravi. A očitno je o tem pozabila obvestiti občino in njene prebivalce.

Za potrebe nastanitve ilegalnih migrantov, ki so vložili prošnjo za azil na območju bivših mejnih prehodov Obrežje in Središče ob Dravi v objektih, s katerimi razpolaga Republika Slovenija, se organizirata izpostavi azilnega doma. To so po seji vlade sporočili iz vladnega urada za komuniciranje. Šlo naj bi za objekte v državni lasti, za čas trajanja največ za tri leta.

A pozor. Kot so nam sporočili iz občine Središče ob Dravi, jih o nameri vlade, niso državni organi sploh obvestili. Prav tako se ni nihče sestal z občani Središča ob Dravi. Bili so prav tako, kot župan Toni Jelovica, neljubo presenečeni tudi prebivalci, ki so župana  zasuli s klici in vprašanji.

Središče ob Dravi, slika občina Središče ob Dravi

Občina Središče ob Dravi je resnično slikovita občina vpeta med gričevnate Slovenske Gorice na severu in reko Dravo na jugu. Vinorodno območje je povezano z vinsko cesto, ki obiskovalcem ponuja prijetna doživetja ob kulinariki in vrhunskih vinih tega vinorodnega okoliša ter rekreacijo v naravnem okolju. Turistično ponudbo občine dopolnjuje bogata kulturna dediščina, utrip kraja pa številne prireditve.

Kako naj bi torej v tako občino, ki veliko vlaga v slovensko tradicijo in kulturo in kjer so doma predvsem verni ljudje, ki predvsem ob nedeljah redno obiskujejo mašo v cerkvi sv. Duha, vpeljali še ilegalne migrante, z drugačno kulturo, drugačno vero in drugačnimi običaji?

Ob tem se resnično sprašujemo, komu v Golobovi vladi se zadnje čase meša?

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
59%
2.6km/h
75%
21°C
22°
19°
21°
Wed
15°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.