Vlada podaljšala ukrepe. Razprava glede ukrepov še danes!

maska slovenija okužb
slika: twitter

Epidemiološka slika še vedno ni dobra. Število okuženih ne pojenja, bolnišnice so zasedene. Gospodarstveniki pričakujejo vsaj minimalno sproščanje.

VLADA PODALJŠALA ODLOKE ŠE ZA TEDEN DNI

Odlok, ki začasno prepoveduje ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Slovenije, razen nekaterih izjem, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe oziroma so pomembne za zagotavljanje varnosti in zdravja, je začel veljati 16. novembra. Ker se epidemiološka slika v Sloveniji ne izboljšuje, je vlada v soboto izdala nov odlok, ki je vsebinsko enak obstoječemu, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje. Objavili so ga tudi v uradnem listu, tako je začel veljati danes in velja sedem dni, poroča STA.

Branko Meh za odpiranje trgovin

Iz gospodarstva je sicer slišati vse glasnejše pozive, da je odprtje nekaterih dejavnosti ob upoštevanju zaščitnih ukrepov nujno, da se prepreči še večja gospodarska škoda. O nadaljnjih ukrepih so predstavniki vlade in gospodarskih združenj razpravljali tudi na sobotnem delovnem posvetu, ki se je zavlekel v noč.

Kot je po njem za STA povedal predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh, je vlada prisluhnila argumentom gospodarstva, zato pričakujejo, da bo v kratkem začela nekatere ukrepe postopno sproščati. “Govorili smo predvsem o regionalnem odpiranju frizerskih in masažnih salonov, cvetličarn ter trgovin s tekstilom,” je dejal. Dodal je, da so ob tem jasno izrazili zavezanost spoštovanju zaščitnih ukrepov.

Tudi predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup je ocenil, da je vlada prisluhnila argumentom gospodarstva in bo v prihodnjih dneh začela nekatere ukrepe postopno sproščati.

Sestanek gospodarstva se nadaljuje danes!

PM

VREME

Maribor
delno oblačno
53%
1.5km/h
40%
28°C
29°
27°
27°
Tue
19°
Wed
14°
Thu
16°
Fri
18°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.