Vlada sprejela eno najbolj zavržnih in sramotnih odločitev v zgodovini samostojne Slovenije

Foto: Pixabay

Danes praznujemo dan, katerega bi se vsi Slovenci mogli sramovati. Dan komunističnega nasilja. Nasilja podivjanih komunistov, ki so pobili, pohabili ali mučili  na tisoče nedolžnih Slovencev.

In vlada je Roberta Goloba je sprejela  eno najbolj zavržnih in sramotnih odločitev v zgodovini samostojne Slovenije, nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja je enostavno ukinila. Kot bi se smejala vsem žrtvam, ki so tako ali drugače izgubili življenje zaradi divjanja prejšnje komunistične oblasti. Najbolj bode v oči dejstvo prefriganih Golobovih pajdašev, da so sklep o ukinitvi tega dneva spomina sprejeli le en dan pred napovedanim dnevom, torej danes17. maja.

Prejšnja vlada je na svoji seji 12. maja 2022 sprejela sklep, s katerim je razglasila, da se 17. maj v Sloveniji obeležuje kot nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja. Vlada Roberta Goloba pa je v torek, 16. maja, na dopisni seji podprla prenehanje sklepa. Vlada je bila namreč mnenja, da je bil sklep sprejet brez predhodne javne in strokovne razprave.

Tak sklep vlade Roberta Goloba je posmeh vsem žrtvam, vsem preganjanim ljudem, vsem otrokom, katerim so komunistični divjaki odvzeli družino, vsem preganjanim, mučenim, zaklanim, ustreljenim nedolžnim žrtvam. Vsem, ki počivajo v breznih, jamah, ki so zakopani v rudnikih, jaških, kotanjah. Vsem, ki nimajo svojega groba z napisom. Vsem, ki še danes ne vedo kje počivajo njihove matere, očetje, sinovi in hčere. To je najbolj sramotno dejanje katerekoli slovenske vlade v času samostojne Slovenije!

Poklonimo se danes vsem žrtvam komunističnega nasilja po Sloveniji z molitvijo. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.