Programski svet bo o menjavi Igorja Kadunca, katerega direktorsko funkcijo zaznamujejo neodgovorno finančno poslovanje in odnos do koronavirusa, odločal 26. oktobra.

Bo zamenjan direktor RTV?

Po informacijah portala Škandal24 je programski svet Javnega zavoda RTV Slovenija zbral zadostno število podpisov in vložil predlog za razrešitev generalnega direktorja Igorja Kadunca.

Po informacijah omenjenega portala je za pobudo za menjavo generalnega direktorja RTV Slovenija potrebnih 10 glasov, podpisniki pa so jih danes na vložišče javnega zavoda odnesli 13. Glasovanje bo 26.oktobra.

Za menjavo Kadunca je sicer potrebnih petnajst glasov programskih svetnikov, naši viri blizu RTV Slovenija pa so prepričani, da bo menjava uspešna, saj ima Kadunc veliko nasprotnikov zaradi neodgovornega finančnega vodenja in neodgovornega odnosa do koronavirusa.

Posmehovanja iz virusa in njegovih žrtev so se na RTV Slovenija lotili na dan, ko je bilo v slovenskih bolnišnicah zaradi okužbe 107 oseb. Med njimi je bilo 21 oseb tako šibkih, da so jih morali zdraviti na oddelku intenzivne nege, pričajo podatki, ki jih je danes objavila vlada. Ena okužena oseba je umrla. Zagotovo se spominjate nastop raparja Zlatka, na eni izmed TV oddaj.

MG