Vložena obtožnica zoper Andreja Šiška

Slika: FB profil Andreja Šiška

Mariborsko tožilstvo je danes na mariborsko okrožno sodišče vložilo obtožnico zoper Andreja Šiška.  Očita mu ščuvanje k nasilni spremembi državne ureditve. Tožilstvo je sicer hkrati z vložitvijo obtožnice predlagalo tudi podaljšanje pripora zoper Šiška, v katerem je ta sicer že od 12. septembra letos, odvetnik Viktor Osim pa napoveduje ugovor zoper obtožnico

Vodja mariborskega tožilstva Darko Simonič je za Večer povedal, da pričakuje, da bo pripor zoper Šiška podaljšan. Po vložitvi obtožnice lahko sicer pripor traja največ dve leti.  Preiskovalni sodnik Janez Žirovnik je bil ta, ki ob privedbi zoper Šiška ni odredil pripora, češ da ni našel utemeljenega suma, da je Šiško storil očitano mu kaznivo dejanje, kasneje pa je izven razpravni senat to odločitev spremenil in zoper Šiška odredil pripor.

Zoper Šiškota je  je podan utemeljen sum, da je Šiško ustanovil paravojaško enoto in pozival k ustanovitvi še drugih vard po Sloveniji, ki bodo, ko bodo dozorele razmere, strmoglavile najvišje državne organe. Takšno obdolženčevo ravnanje naj bi bilo usmerjeno v ogrozitev obstoječe državne ureditve. Vrhovno sodišče je tudi ocenilo, da je podan utemeljen sum, da naj bi z ustanovitvijo skupine obdolženi neposredno posegel v eno od temeljnih funkcij države, to je zagotavljanje varnosti, ki je v izključni pristojnosti države.

MZ

.

VREME

Maribor
oblačno
78%
4.6km/h
100%
9°C
10°
8°
7°
Wed
4°
Thu
4°
Fri
5°
Sat
9°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.