Vojaški tabor 2020 uspešno končan

Udeleženci vojaškega tabora med jutranjim postrojem in predajo poročila | Avtor Slovenska vojska

Od ponedeljka, 6., do nedelje, 19. julija, je na širšem območju Bohinjske Bele (vojašnica Boštjana Kekca, plezalna stena Iglica in vadbišče Mačkovec) v organizaciji Šole za častnike za polnoletne dijake srednjih šol in študente različnih fakultet potekal Vojaški tabor 2020. Namen tabora je promocija Slovenske vojske oziroma predstavitev življenja in dela v službi domovine. Tabor je vodil nadporočnik Miha Jost, dijaki in študenti pa so delovali v treh skupinah.

Letos je tabor, ki poteka že 21. leto zapored, končalo 82 udeležencev s 27 fakultet in 24 srednjih šol. Usposabljanje je potekalo v dveh fazah. Prva faza, ki je trajala od 6. do 12. julija, predstavlja uvodno delovanje in splošno seznanitev s Slovensko vojsko na ravni učne enote v okviru pridobivanja veščin v Vojašnici Boštjana Kekca na Bohinjski Beli in njeni okolici (v tem času so udeleženci spoznavali različne individualne veščine, plezali na plezalni steni in streljali z avtomatsko puško F2000). Druga faza, ki je trajala od 13. do 19. julija, predstavlja organizacijo in izvedbo taborjenja na vadišču Mačkovec s poudarkom na urjenju taktičnih postopkov ter pripravo na sklepno vajo (postopki vojaka na bojišču, premagovanje taktične steze, preživetje v naravi, premagovanje vodnih ovir, usposabljanje z bojnimi vozili …). V vojaški tabor so bili aktivno vključeni kandidati 32. generacije Šole za častnike, ki so se preskusili v vlogah poveljnikov vodov, vodnih podčastnikov in poveljnikov oddelkov.

Udeleženci so se podrobno seznanili z vojaškim življenjem, s poudarkom na usposabljanju v terenskih razmerah. V okviru tabora, ki nekaterim omogoča opravljanje delovne prakse, se spletejo tudi nove socialne mreže ali razširijo obstoječe. Vojaški tabor je tudi izjemna priložnost, da se posameznik spozna z življenjem in delom v uniformi, kandidati Šole za častnike pa pridobijo odlično priložnost za vodenje.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

VREME

Maribor
megla
93%
75%
18°C
19°
17°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.