Vojaški tabor 2020

Načelnica Šole za častnike polkovnica Petek je nagovorila udeležence tabora | Avtor Carmen Kos, CVŠ

Tabor se organizira z namenom promocije Slovenske vojske oziroma predstavitve življenja in dela v službi domovine. Po sprejemu v mariborski Kadetnici so dijake in študente razdelili v vode, nato so se preoblekli v uniforme in začeli z uvodnimi postrojitvenimi pravili. Sledil je uvodni nagovor poveljnice Šole za častnice polkovnice Alenke Petek ter pozdravni nagovor poveljnika Centra vojaških šol brigadirja Milka Petka. Program tabora je predstavil vodja vojaškega tabora nadporočnik Miha Jost. Po malici so udeleženci tabora nadaljevali s postrojitvenimi pravili in s pripravo na premik iz Maribora v Bohinjsko Belo.

Letos je v tabor, ki poteka že enaindvajseto leto zapored, vključenih 85 udeležencev (lani 83), od tega 19 deklet in 66 fantov iz 27 različnih fakultet in 24 različnih srednjih šol. Usposabljanje bo potekalo v dveh fazah. Prva faza, ki traja od 6. do 12. julija, predstavlja uvodno delovanje in splošno seznanitev s Slovensko vojsko na nivoju učne enote v okviru pridobivanja veščin v Vojašnici Boštjana Kekca na Bohinjski Beli in v njeni okolici (v tem času udeleženci spoznavajo različne individualne veščine, plezajo na plezalni steni in streljajo s avtomatsko puško F2000). Druga faza, ki traja od 13. do 19. julija, predstavlja organizacijo in izvedbo taborjenja na vadbišču Mačkovec s poudarkom na urjenju taktičnih postopkov in pripravo na zaključno vajo (med drugim: postopki vojaka na bojišču, premagovanje taktične steze, preživetje v naravi, premagovanje vodnih ovir, usposabljanje z bojnimi vozili …). V Vojaški tabor so aktivno vključeni kandidati 32. generacije Šole za častnike, ki bodo na taboru izvajali vloge poveljnikov vodov, vodnih podčastnikov in poveljnikov oddelkov.

Postrojitvena pravila so prva tema udeležencev tabora | Avtor Carmen Kos, CVŠ

Na taboru se udeleženci podrobno seznanijo z vojaškim življenjem, poudarek pa je na usposabljanju v terenskih razmerah. V okviru tabora, ki nekaterim omogoča opravljanje delovne prakse, se spletejo tudi nove socialne mreže, ali razširijo obstoječe. Vojaški tabor je tudi izjemna priložnost, da se posameznik spozna z življenjem in delom v uniformi, kandidati Šole za častnike pa pridobijo odlično priložnost za vodenje.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

VREME

Maribor
pretežno oblačno
56%
1km/h
75%
21°C
22°
20°
18°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.