slika domovine.je

V skladu z Zakonom o volilni kampanji objavljamo pravila za spremljanje volilne kampanje ob Evropskih volitvah, ki bodo v nedeljo, 26. maja 2019!

V času volilne kampanje, ki se bo začela 26. aprila  in končala 24. maja ob opolnoči, to je 24 ur pred dnevom glasovanja, bo portal e_Maribor v novinarskih prispevkih spremljal pomembna dogajanja, povezana z volitvami.

Uredništvo portala e-maribor bo o načinu, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov odločalo samostojno in skladno z uredniško politiko, zakonom in profesionalnimi standardi.

Portal se bo v skladu z Münchensko deklaracijo in novinarskim kodeksom izogibal objavi vsebin, za katere ni nobenega dvoma, da pomenijo sovražni govor ali klevetanje.

Plačana volilna propagandna sporočila z volilnimi oglaševalskimi vsebinami bodo na portalu objavljena z navedbo naročnika. Za vse kandidatne liste veljajo enaki pogoji oglaševanja in ceniki, kateri so objavljeni na spletni strani portala TUKAJ!

Portal e-maribor bo v skladu z uredniško politiko objavljal tudi strokovno izvedene raziskave javnega mnenja, pri čemer bodo navedeni naročnik, izvajalec, in metodologija raziskave.

Uredništvo portala e-Maribor