To kar se dogaja zadnje čase pri levici je zaskrbljajoče. Vlado Janeza Janšo primerjajo z vsem mogočim. A vseeno se nihče,  iz slovenskih medijev ne zgane in tega ne obsodi.

Violeta Tomič sredi hrama demokracija presegla vse meja dostojnega

Imajo pa z delovanjem demokracije očitno težave pri levici, ki se nikakor ne morejo sprijazniti s tem, da je na oblasti vlada Janeza Janše. Iz poslanke Violete Tomič, pa očitno še posebej “bruhajo” jeza, gnev in sovraštvo do predsednika vlade. Drugače si ne moremo predstavljati kako je sredi hrama demokracije lahko primerjala predsednika vlade z Ceausescujevim režimom.

Naj spomnimo, Ceausescu je bil Romunski komunistični diktator  ki se je zgledoval po Kim Il-Sungovem režimu v Severni Koreji. Od njega je prevzel tudi del državniške filozofije skupaj z zaostrenim komunističnim režimom v notranji politiki, ki je veljal za enega najbolj represivnih v Evropi in nasploh.  Ceausescu in njegova žena Elena sta umrla pod točo strelov strelskega voda 25. decembra 1989.

In namigovanje ter primerjava med Ceausescjanezjem in Janšo je neumestna, zavajajoča in žaljiva. Tudi  za levičarje!

In če že koga lahko primerjamo s komunističnim režimom, socializmom in komunističnimi metodami, to zagotovo ni Janez Janša in stranka SDS. Mogoče nebi bilo slabo, če si se Violeta ozrla malo za poslanskimi kolegi, ki imajo težnjo po komunizmu.

PM