Vrglo vas bo na rit! To je plača predsednika uprave Vzajemne!

Vzajemna, slika BTC

Vzajemna, je naša največja zdravstvena zavarovalnica,  ki temelji na poslu z dopolnilnim zavarovanjem. A. očitno bo tega kmalu konec. Najbolj pa bode v oči plača predsednika uprave Vzajemne.

Prihodki zaposlenih v komercialnih zavarovalnicah so kar zajetni. Očitno je zdravstvo še kako pomembno in še posebej za zavarovalnice tudi donosno. Skoraj tako, kot je donosna elektrika za podjetje Gen-i, kjer je svaljkal kar nekaj let za neverjetno plačo, sedanji predsednik vlade Robert Golob.

Predsednik uprave Vzajemne Aleš Mikeln je namreč leta 2021 skupaj z dodatki in nagradami na mesec prejel kar 15.767 evrov. To je trikratnik plače recimo, generalne direktorice ZZZS Tatjane Mlakar, ki je imela lani z dodatki bruto mesečno plačo 5146 evrov, čeprav bedi nad razdeljevanjem neprimerljivo večje količine denarja kot Mikeln.

Tu je recimo še prihodek predsednice uprave Triglav, Zdravstvena zavarovalnica je Meta Berk Skok. Iz letnega poročila za leto 2021 je iz poglavja, kjer so razkriti prejemki članov organov vodenja in nadzora, razvidno, da so njeni prejemki več kot 206 tisoč evrov bruto v celem letu, oziroma na mesec 17.182 evrov bruto.

Pri Vzajemni, naši največji zdravstveni zavarovalnici, ki temelji na poslu z dopolnilnim zavarovanjem pa nastane problem če bo dopolnilno zdravstveno zavarovanje res ukinjeno. Kam bodo odšli delavci te zavarovalnice?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.