Odhajajoči Marjan nima ničesar več za pokazati. Ko se je zastor zaprl je čas le še za njegov odhod z odra. In čas je za novo vlado. Pa še službo poslanca bo obdržal. Za župana tako in tako nima več šans.

Šarec postaja zagrenjen in maščevalen

Edvard Kadič, priznani slovenski strokovnjak za javno komuniciranje, je za Požareport povedalsledeče: “Pri Marjanu Šarcu so za vse njegove neuspehe krivi drugi, postaja zagrenjen in maščevalen. Edino dobro pri tem je, da Šarec nima več praktično nobene politične moči. In ko bo samo navadni opozicijski poslanec!”

Ga bodo pa počasi, a zanesljivo zapuščali (zapustili) tudi večinski mediji, hkrati pa se bo moral – v političnem bazenu Levice, Socialnih demokratov in Stranke Alenke Bratušek, točno tam, kjer je to najtežje, kjer je konkurenca največja – boriti za preostale Antijanša glasove.

Šarec je kot predsednik vlade naredil napako že na začetku, zaradi katere se poslavlja iz prve politične lige. Na evropskih volitvah ni sestavil skupne liste s SMC (ne pa nujno tudi z SAB). Tako bi lahko dobil bolj kompetentnega nosilca ali nosilko evropske liste, Mira Cerarja bi predlagal za evropskega komisarja in izpeljal združitev obeh strank. V takem primeru bi imel 23 poslancev in mu poslanci SMC “pobegnili” k Janši.  Piše Reporter. A njegova samovšečnost in aroganca sta ga pripeljala na dno. Politično dno!

In tako je Šarec vrgel puško v koruzo, potem ko je odstopil finančni minister, zdravstveni pa je prav tako hotel odstopiti, oba zaradi predloga zakona o ukinitvi dodatnega zdravstvenega zavarovanja, ki ga je poslanski skupini LMŠ vsilila Levica, Šarec pa je raje kot svoja ministra poslušal zblojene poslance Levice. Sedaj pa bo imel v parlamentu veliko (ne)dela, da bo lahko le sedel na svoji riti in čakal na naslednje volitve.

viri: Požareport, Reporter, twiter

MG