Vse o volitvah za župana Maribora. Kangler v bitko, Arsenoviču se obeta polom?

Saša Arsenovič, Gotof je

Boj za župana je v Mariboru že odprt. Ta teden se bo vse razkrilo. Svojo kandidaturo napoveduje tudi nekdanji župan Maribora Franc Kangler, Arsenoviču, pa se kljub veliki propagandi in hvaljenju, obeta velik poraz?

V Mariboru se ponovno obeta velik boj za prvega moža drugega največjega mesta. Župan Saša Arsenovič je le s težavo zbral zadosti podpisov podpore, tako, da se bo potegoval za vnovični mandat, tokrat, kot neodvisni kandidat.  Za Roberta Goloba namreč ni bil sprejemljiv. Seveda Arsenoviča pestijo mnoge afere iz mandata. Najbolj odmevna, pa je zagotovo, napad na mladoletno osebo.

Zaenkrat še neuradno, a skoraj zagotovo, se v boj za župana se podaja tudi Franc Kangler, kot je za naš portal potrdil že pred mesecem dni. Kandidaturo naj bi uradno vložil ta četrtek. Kangler je zagotovo prvi favorit. A poznavalci lokalne politike pravijo, da drugi krog za župana zagotovo bo. Obeta se bo torej spet zanimiv boj.

Na desni politični sceni je mandat za župana potrdil tudi kandidat Slovenske demokratske stranke Dejan Kaloh, ki bo v naslednjem tednu v centru Maribora odprl tudi svojo volilno pisarno. Kot je dejal predsednik mestnega odbora SDS Maribor, Kaloh, je želja tudi povečati število mestnih svetnikov SDS iz treh na najmanj 6. Na desni se obeta torej zanimiv boj med Dejanom Kalohom in Francem Kanglerjem.

Večna kandidatka, propadla nekdanja poslanka LMŠ, sedaj Gibanja svoboda, Lidija Divjak Mirnik, pa za županjo Maribora po vsej verjetnosti nima velikih šans. Njen rezultat iz državnozborskih volitev je bil namreč prava katastrofa, saj je prejela le sramotnih 377 glasov, ali le pičlih 3.35%. Verjetno tudi zaradi slabe priljubljenosti ne bo kandidirala na listi Svobode, ampak se je vrnila k svojim koreninam in v objem Stojana Auerja, ki je svojo listo LPR (za pravičnost in razvoj) preimenoval v Listo za razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti Maribor.

Po drugi strani pa so tik pred zdajci brez kandidata ostali pri Socialnih demokratih, saj so jim lasni koalicijski partnerji ukradli doktorja Vojka Flisa. Po tem, ko se naj bi se jim ponujal tudi Saša Arsenovič, pa so se v stranki SD odločili za Izolskega “komunikatorja” Boštjana Kluna. kar je, kot piše Bojan Požar, precej bizarna poteza. Saj rojeni Izolčan Klun že kot voditelj oddaje E-Plus na Kanalu A ni slovel ravno po največji bistroumnosti, svojevrstni dokaz temu pa so tudi njegove komunikatorske reference, ki jih je objavil levosučni Odlazkov Večer ob najavi Klunove kandidature: štiri volilne kampanje, štirje komunikatorski volilni porazi. Ampak, saj pri stranki SD so očitno navajeni brcati v temo?

Kot piše portal Požareport so predvidevanja volitev taka: V drugi krog volitev se bosta uvrstila Kangler in Vojko Flis, kandidat Gibanja Svoboda. Aktualnega župana Sašo Arsenoviča pa najverjetneje čaka usoda, podobna usodi njegovega županskega predhodnika Andreja Fištravca z volitev leta 2018. Kar pomeni, da bo dobil okoli 10 do 12 odstotkov volilnih glasov.

 

Si je pa Arsenovič, če drugega ne, ustvaril dobre temelje za svoje restavracije. Pred eno od teh si je postavil lepo dnevno sobo z vodometom. za naš denar seveda. Upajmo le, da bo tokrat pustil prste svojih zaposlenih, pri miru?

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
91%
3.6km/h
100%
3°C
4°
1°
2°
Thu
2°
Fri
2°
Sat
3°
Sun
4°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA