slika: maribor24

Policisti Policijske uprave (PU) Maribor so končali predkazenski postopek v primeru napada na gostinski lokal mariborskega župana Saša Arsenoviča. Kot je povedal šef mariborskih kriminalistov Andrej Kolb, so bile v napad vpletene štiri osebe.

Moška sta za dejanje prejela 300 evrov.

28. marca letos je neznani storilec na steklo lokala na gosposki ulici v Mariboru nastavil eksplozivno sredstvo, po vsej verjetnosti pirotehničnega izvora. Ob eksploziji je nastala premoženjska škoda na objektu ter manjša škoda na sosednjem objektu.

Vodja mariborskih krimnalistov Andrej Kolb je sporočil, da je predkazenski postopek končan, kazenska ovadba pa podana proti štirim Mariborčanom. “21- in 17-letnik sta prišla do gostinskega objekta, kjer sta na steklo namestila pirotehnični izdelek in ga aktivirala,” je okoliščine pojasnil Kolbl.

Storilca sta se javila policiji, potem ko je ta v javnosti objavila fotografije z varnostnih kamer. V nadaljevanju postopka so policisti ugotovili, da sta se moška sestala z 41-letnikom, ki jima je predlagal napad ter jima ponudil plačilo v znesku 300 evrov. V načrtovanje napada je bil, kot je razkril Kolbl, vpleten tudi 48-letni moški, ki je izvršiteljema napada zagotovil pirotehniko. Poroča 24ur.

“Motiv za to dejanje je povezan z nekaterimi odločitvami oškodovanca, ki jih je sprejel v okviru svojega delovanja v službi,” Vsekakor pa motiv ni bil politični, kot je zagotasvljal Arsenovič.

Pri vseh neumnostih, ki jih počenja župan Arsenovič, pa res lahko upamo, da se tokrat, politični napadi, nebodo nadaljevali.

M.G.