Za aktivista Jašarja je pridelovanje konoplje legalno početje?

Slika: Nova24tv

Višja tožilka Januša Kušar bremeni Sanjina Jašarja in Tomaža Zagorška pridelave in razpečevanja prepovedanih substanc.

Zagoršek očitke zanika, znani aktivist Jašar pa se brani, da je konopljo prideloval in nabavljal za kuhanje konopljine smole, s katero je pomagal bolnikom. Priznal je, da svoje početje nadaljuje in da bo tako še naprej, ter da ga tudi morebitna obsodilna sodba ne bo ustavila pri tem. Obenem pa naj pripomnimo, da naj bi se je v enem izmed “njegovih” prostorov v Kulturnem centra Pekarna vedno kadila konoplja.

Kot poroča Večer, so kazenski postopek policisti sprožili januarja 2016, ko so v hišni preiskavi v enem od objektov Kulturnega centra Pekarna, ki ga je uporabljal Jašar, zasegli 44 sadik konoplje, šest kilogramov posušenih delcev te rastline, šest gramov konopljine smole in 700 mililitrov kreme s TH. Veliko pa so policistom pomagali tudi Jašarjevi zapisi na Facebooku, saj ta pred javnostjo ni skrival, s čim se ukvarja.

Jašar se sicer brani, da ni pričakoval, da bo stal pred sodiščem, ker pomaga bolnim, med njimi tudi otrokom. Vendar pa se moramo vprašati, ali za pomoč bolnikom niso pristojne druge inštitucije?

Konoplja je v Sloveniji uvrščena na seznam prepovedanih drog in tožilstvo tovrstna dejanja preganja po uradni dolžnosti. Zakone v državi pa je treba pač spoštovati in pravila morajo biti za vse enaka. Ali pač ne?

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.