Za Danila Türka, je udeležba na proslavi drugorazredna tema?

Danilo Türk

Jutrišnji dan, petek, 25. junij 2021, je za Slovenijo pomemben in veličasten dan, ko praznujemo 30 let samostojnosti in neodvisnosti. A ne za nekdanjega predsednika Danila Türka

NA PROSLAVO NE BO DANILA TURKA

Ne glede na to, za kateri politični pol se nekdo ima, je to čas, ko smo enodušno ponosni na svojo državo. Na ta dan sta bili namreč sprejeti Deklaracija o neodvisnosti Slovenije in Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, dva dni kasneje pa se je z napadom Jugoslovanske ljudske armade začela slovenska osamosvojitvena vojna, v kateri je Slovenija obranila neodvisnost. Žalostna pa je misel, da smo doživeli čase, ko je levi politični pol tako željan oblasti, da ljudstvo razdvaja in zavaja, hkrati pa na ta isti dan, ko bodo po celotni državi ponosno plapolale slovenske zastave, organizirajo neprijavljen in nezakonit protest. 

To je očitno v agendi tudi nekdanjega predsednika države Danila Türka, ki to v bistvu sploh nikoli nebi smel biti. Zagotovo, pa je bil do sedaj najslabši. Dve aferi si je nakopal na pleča. Odlikoval je nekdanjega šefa UDBE Tomaža Ertla in za izvensodne poboje v Hudi jami je dejal da so drugorazredna tema. Očitno pa je zanj drugorazredna tema tudi državna proslava ob 30-letnici slovenske države.

Kdo bi na tej proslavi pogrešal Danila Türka?

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.