Začelo se je! Na hrvaškem okuženi turisti!

slika: ptuj.info

hrvaška se danes sooča s padcem okuženosti. Saj jih je okuženih “le” 52. Vseeno pa je zaskrbljujoči podatek, da so okuženi tudi turisti.

Okuženi tudi turisti

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah zabeležili 52 novih primerov okužb z virusom Sars-CoV-2. Skupno število aktivnih primerov je 1183, med njimi je 129 pacientov na zdravljenju v bolnišnici, pet med njimi jih potrebuje respirator. Ena oseba je umrla.  Od 25. februarja, ko je bil zabeležen prvi primer covid-19 v državi do danes so potrdili 3827 pozitivnih primerov. Umrlo je 120 oseb. V samoizolaciji se trnutno nahaja 4930 oseb.

Hrvaški minister za zdravje Vili Beroš je povedal, da imajo tudi primere okužb med turisti. Eden je srbski državljan, ki se iz Pule vrača nazaj v Srbijo. Iz Švedske so prišle tri osebe, ki so se okužile na Švedskem, sedaj pa so preživljale dopust v Istri. Okužena sta tudi dva Američana, makedonska družina pa je v samoizolaciji v apartmaju. Poleg tega imajo tudi informacijo o enem pozitivnem Britancu v Splitu, a ne vedo, kdaj in kje se je okužil.

Zaenkrat med okuženimi turisti ni Slovencev.

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.