slika: Delo

Zgodovina se ponavlja. Rušitelji sedanje vlade so se odločili, da bodo s pomočjo Ivana Galeta in objavljenega poročila Računskega sodišča izvršili poslednji pritisk na koalicijski stranki SMC in NSi.

Preko Dela bodo izvajali pritisk na stranke koalicije

Poteka srditi boj za oblast. V to se bodo vmešale tudi nad opozicijske “stranke” POP TV, RTV in Delo. Zlasti slednji naj bi pred interpelacijo razkril poročilo Računskega sodišča, o nabavi zaščitne opreme, Druga dva pa bosta novico nabijala do onemoglosti?

Delo torej tudi tokrat prevzema vlogo medija globoke države. Že politična nadaljevanka centrov moči tranzicijske levice se je pričela s pompozno objavo članka o Koaliciji ustavnega loka konec septembra. Vplivni politični igralci iz ozadja so se odločili za zadolženega profesorja na Ekonomski fakulteti Jožeta P. Damijana. A je hitro porabil kredit zaupanja v javnosti in je odšel kot “kurba s plesa.” Ne smemo pozabiti, da naj bi si Damijana kot kandidata izmislila Drago Kos in tesni sodelavec Gregorja Golobiča, Bogdan Biščak. Operacijo pa naj bi takrat finančno v ozadju podpirali Petrič, Martin Odlazek in Darko Klarič, piše Nova24TV.

V zadnjih mesecih je Stojan Petrič najbolj aktiven, da bi čim prej na oblast prišla koalicija KUL. Petrič je od leta 2003 dobil skoraj eno milijardo proračunskih sredstev. A je v zadnjem času doživljal poraz za porazom. Njegovi najhujši porazi so, da Kolektor ni bi izbran pri gradbenih projektih gradnje drugega tira, obnova protokolarnega hotela Brdo in gradnja karavanškega predora.

PM