Začenja se zbiranje podpisov kandidatov za predsednika Slovenije. Logar jutri v Mariboru.

Minister dr. Logar na virtualnem zasedanju | Avtor Ministrstvo za zunanje zadeve
Minister dr. Logar slika: Ministrstvo za zunanje zadeve

Predsednika republike volimo na splošnih in neposrednih volitvah vsakih pet let. Ker je še vedno aktualni predsednik Borut Pahor izvoljen že drugič, bo Slovenija tokrat dobila novega predsednika ali predsednico.

Podpise bodo tako zbirali skoraj vsi kandidati, ki se bodo želeli pomeriti na volitvah, razen Marte Kos, ki bo kandidirala kot strankarska kandidatka Gibanja svoboda. Tako bodo začeli zbirati podpise do sedaj znani kandidati:  odvetnica Nataša Pirc Musar, psihoanalitičarka Nina Krajnik, nekdanji zunanji minister Anže Logar, glasbenik Gregor Bezenšek mlajši, župan Kočevja Vladimir Prebilič, neoantropozof Leo Trojar, osebni motivator Boris Vene, predsednik stranke Stara pravda Ludvik Poljanec, mariborski filozof Aleš Ernecl, ginekologinja Sabina Senčar,  predsednik Nove socialdemokracije Andrej Magajna, ter nekdanji evroposlanec Ivo Vajgl. Kandidati morajo zbrati 5000 podpisov overjenih na upravni enoti.

Kandidati bodo podpise začeli zbirati od ponedeljka, 22. avgusta dalje, v času uradnih ur Upravne enote, kjer je podpis treba tudi overiti.

Anže Logar, bo prav tako jutri, v ponedeljek 22. avgusta, začel zbirati podpise po Sloveniji. Podpise bodo prostovoljci iz njegovega štaba začeli zbirati na stojnici, ki bo stala na Trgu Svobode. Vsi, ki bodo podpisali obrazec, ga bodo morali še overiti na Upravni enoti. Anže Logar bo stojnico v Maribor obiskal od 12.15 do 12.45 ure

Bo pa jutri, v ponedeljek 22. avgusta Anže Logar prisoten tudi na sledečih lokacijah:  ob 8. uri v Ljubljani na Linhartovi in ob 8.30 na Tobačni, ob 10.15 v Celju, ob 11.15 v Slovenski Bistrici, ob 12.15 v Mariboru.

V Torek, 23. avgusta  bo Anže Logar obiskal tudi naslednje kraje: ob 8.00 Novo Gorico, ob 9.00 Ajdovščino, 10.15 Postojno, 12.15 Novo Mesto in 13.30 Brežice

Šestinštiridesetletni Logar je bil na listi SDS trikrat zapored izvoljen za poslanca, vodil je parlamentarne preiskovalne komisije o bančnih luknjah. V prvi in drugi Janševi vladi je vodil vladni urad za komuniciranje, leta 2008 je opravljal funkcijo uradnega govorca slovenskega predsedstva EU. V tretji vladi Janeza Janše je bil zunanji minister, izkazal se je v času, ko je Slovenija predsedovala Evropski uniji. Nalogo predsedovanje je tudi po Logarjevi zaslugi, Slovenija opravila z odliko.

S stojnic v Mariboru kjer se bodo zbirali podpisi bomo poročali tudi na našem portalu e-maribor.si

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
61%
4.1km/h
0%
18°C
20°
16°
18°
Wed
11°
Thu
13°
Fri
12°
Sat
13°
Sun

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA