S koronavirusom je trenutno okuženih že 82 Slovencev! Okužen še en zdravnik!

regija

Na Goriškem so potrdili prvi primer okužbe s koronavirusom. Gre za zdravnika iz šempetrske bolnišnice, ki je bil v tujini.

Okuženih že 82 ljudi

Po informacijah POP TV je število okuženih naraslo že na 82. Minister za zdravje Šabeder je sporočil, da širjenje koronavirusa počasi prehaja v drugo fazo, zato bo verjetno treba aktivirati državni načrt.  Direktorica šempeterske bolnišnice Dunja Savnik Winkler je  povedala, da se je okužil zdravnik internistične ambulante, ki je bil prejšnji teden v Italiji. Zdravstvene delavce, ki so bili v tesnem stiku z njim, so poslali na testiranje in so v samoizolaciji. Približno 20 pacientov, ki so bili v stiku z njim, pa bo predanih epidemiologu.

Za koordinacijo izvajanja ukrepov za omejevanje širjenja koronavirusa je od srede zadolžen poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan, ki bo delo reorganiziral, štab pa je delo v operativni sestavi začel danes.

V petek naj bi Slovenija že dobila novo vlado, ki bo tako lahko začela z nemotenim delom in Slovenijo bolj spametno, kot odhajajoča vlada skušala zavarovati pred virusom, kateri, hvala bogu, (še) ni zahteval še smrtne žrtve.VREME

Maribor
jasno
61%
3.1km/h
0%
29°C
31°
26°
28°
Fri
23°
Sat
17°
Sun
16°
Mon
16°
Tue

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.