Glasbena šola Svet glasbe

Zahovič ostaja športni direktor NK Maribor

Zlatko Zahovič

Slovenski nogometni prvoligaš NK Maribor bo tudi v prihodnje deloval tako kot doslej. Tako je danes na novinarski konferenci v Mariboru pojasnil predsednik kluba Drago Cotar, saj bodo v nogometnem klubu delo tudi v prihodnje nadaljevali s športnim direktorjem slovenskih podprvakov Zlatkom Zahovičem.

Zahovič je po koncu sezone 2017/2018 dejal, da končuje delo v mariborskem klubu, kjer naj ne bi bil več zadovoljen. Odstopne izjave uradno sicer ni napisal. Danes pa je dejal, da je zelo zadovoljen s pogovorom tako s predsednikom kluba kot ostalimi v njem. In ostaja, kar je skupna odločitev vseh.

Zahovič je dejal, da je NK Maribor velik klub, športni cilji pa so vedno enaki. To je priti čim dlje v Evropi in v Maribor vrniti tisto, “kar je naše”.

Zahovič, ki ga je Nogometna zveza Slovenije do septembra suspendirala zaradi besednega obračunavanja z novinarjem Ekipe SN Dejanom Mitrovićem, je še dejal, da to na njegovo delo ne vpliva. V mariborski klub je kot funkcionar prišel avgusta 2007 in od takrat pomagal k osvojitvi sedmih državnih naslovov, štirih pokalnih in štirih superpokalnih lovorik. Klub je bil pod njegovim vodstvom uspešen tudi v Evropi, kjer je igral v ligi prvakov, trikrat v skupinskem delu evropske lige, enkrat pa tudi v izločilnih bojih tega tekmovanja.

Mariborčani so medtem že krepko zakorakali v priprave na novo sezono, v sredo bodo dobili tekmeca v kvalifikacijah za evropsko ligo, tako kot tudi Domžale in velenjski Rudar, medtem ko bo prvak Olimpija nasprotnika dobil že jutri, v torek.

M. B.