Ker je Zahovič po nerodni izjavi zaradi vse večjih pozivov o odstopu Milaniča pričel udrihati po malomeščanstvu in klubih NK Malečnik in NK Miklavž, se je predsednik slednjega javno oglasil in dejal, da je s svojo izjavo užalil njihov klub in veliko navijačev.

Zahovičevo opravičilo!

Pred dnevi smo pisali o nerodni izjavi športnega direktorja Zlatka Zahoviča, ki je ob pozivu k odstopu Milaniča za Večer pričel nerodno govoriti o “malomeščanstvu”, ki si dovoli preveč, s tem pa tudi po kluboma NK Miklavž in Malečnik. “Dovolili smo, da se je ustvarilo stanje, ko lahko vsaka čistilka žali klub in trenerja. Tega ne bom več dovolil. Malomeščanstvo ne bo nikoli prišlo v klub. Malečnik in Miklavž ne bosta pljuvala po NK Maribor. Malečnik in Miklavž nista NK Maribor. tako je takrat deja Zahovič. A za svoje bede se je opravičil. 

Opravičilo objavljamo v celoti: Spoštovani navijači! Namerno sem odlašal z opravičilom, da se izlijejo vse kritike, ki jih sprejmem kot povsem upravičene. Moje sporočilo v pogovoru po sobotni prvenstveni tekmi niti po naključju ni želelo biti posredovano v tej smeri. Bilo je zelo napačno povedano, še slabše interpretirano. Moj namen ni bil nikogar užaliti, nisem govoril o posameznikih, ampak o prispodobah, ki pa so bile prenešene preveč neposredno in povsem zgrešeno. Iskreno se opravičujem vsem, ki so jih moje neprimerne besede prizadele. Vsi dobro veste, da sem eden od vas oz. od nas.”

Darko Milanič (zaenkrat) torej ostaja trener Maribora. In verjetno bo tako tudi po naslednji (jutrišnji) tekmi s Celjem, ne glede na rezultat. A vseeno bodo nadaljne evropske tekme precej odvisne od njegove usode. O dogajanjih na igrišču in izven njega bomo seveda poročali tudi na portalu e-Maribor.

D.K.