Že nekaj dni poslušamo LMŠ kako bo vložila interpelacijo zoper Janeza Ciglarja- Kralja. Ob tem ne smemo pozabiti na nekatere stvari, zakaj je interpelacija neustrezna in hkrati ne dovolj natančna. Kot smo že navajeni koalicija KUL spet nima dovolj dokazov da to potrdi., nam je zapisala naša bralka.

Zakaj Zavod Iskreni ne sme dobiti državne pomoči?

Kaj očitajo Janezu Ciglerju Kralju? To da je soustanovil nevladno organizacijo Zavod Iskreni in zato ta zavod ne bi smel dobiti denarne pomoči. Zakaj konec koncev to ni sporno? Janez Ciglar Kralj je poudaril da je izstopil iz vodilnih v samem zavodu ter tamle deluje le še kot prostovoljec. Hkrati je povedal da ni bil v komisiji, katera je odločala kdo bo denarno pomoč dobil in kdo ne.

Seveda to ni bilo všeč Alenki Bratušek, ki je obsojala Janeza za njegova dejanja. Janez ji takole odgovarja:

Sicer pa je ravno ta, Alenka Bratušek, leta 2013 povsem drugače govorila:

Zakaj je prišlo do interpelacije? Pred kratkim so vložili nezaupnico s 42 glasovi. Luka Mesec je poudaril da če zaupnica ne bo uspela, bodo nadaljevali s interpelacijami zoper ministrov? Namesto, da bi v težki časih stopili skupaj in si pomagali, opozicija raje nagaja in vlaga interpelacije.

Zavod Iskreni je krščanska organizacija, kar gre v nos tudi nekaterim opozicijskim strankam. Zavod Iskreni ni bila edina organizacija, ki je dobila denarno pomoč. Ne pozabimo tudi na to, da Janez ni imel vpliva na to katera organizacija bo dobila denar in katera ne bo.  Jože Horvat je podal tudi primer, zaradi katerega si boste lažje predstavljali o čem se tukaj dejansko gre. In sicer je povedal da je sam prostovoljec pri gasilskem društvu. Kot vemo je gasilsko društvo nevladna organizacija, ki je dobila tudi denarno pomoč. Torej ker je on minister in prostovoljcev gasilskega društva po oceni opozicije ne bi smel biti član gasilskega društva. Še ena brca mimo strank.

Medtem pa so še tako glasni očitki Ciglerju Kralju, da je ministrstvo pod njegovo pristojnostjo med 12 organizacijami odobrilo sredstva za programe pomoči ob COVIDU zavodu z “mračnjaškimi in nazadnjaškimi vrednotami,” razblinili v nič, ker interpelacijo niso podpidsali poslanci stranke DESUS, ter poslanec SD Dejan Židan.

Tu je še nekaj zanimivih zgodb, ki se razkrivajo kar same: 

Za e-Maribor Mojca Prešeren