slika: Nova24TV

Mariborski župan Saša Arsenovič se je pred volitvami večkrat pohvalil, kako je njegov vzornik ljubljanski šerif Zoran Janković in šele v luči nedavnega odpisa dolgov Jankovićevemu sinu lahko razumemo zakaj.

Zadolžen tudi mariborski župan?

Tudi Arsenovič naj bi bil močno zadolžen, njegov poslovni imperij naj bi dolgoval za kar 8,5 milijona evrov, po vsej verjetnosti pa bi raje, kot da bi se mučil z odplačevanjem dolgov, te “izbrisal” s pomočjo politike. Že v začetku poletja je Arsenovič dal jasno vedeti, da namerava po Jankovićevem vzoru v zameno za posle na območju svojega mesta podjetja izsiljevati tudi za donacije?

Kakšna je stična točka med Jankovićem in Arsenovičem.

Podjetja in nepremičnine v Aresnovičevi lasti naj bi bila visoko zadolžena, glede tega pa se je domnevalo, da se je ta podal v politiko prav zato, da bi lažje servisiral financiranje svojih kreditov prek javnih naročil. Po javno dostopnih podatkih naj bi Arsenovič dolgoval vrtoglavih 8,5 milijona evrov, večina njegovih načrtovanih projektov pa je na takšen ali drugače način povezana z mestno občino ali državnimi organi. Pri tem velja poudariti, da naj bi se od NKBM izposodil pet milijonov evrov! Kako jih bo kot župan vrnil in kako bo, če na volitvah zmaga, hkrati vodil občino in svoj do vratu zadolžen imperij, še ni povedal.

Ima Arsenovič lažjo pot do odpisa dolgov?

slika: topnews

A ob nedavnem dogajanju lahko pomislimo celo na to, da je Arsenovič našel še lažjo pot do rešitve iz dolgov in se za to sploh ne bo trudil s prirejanjem javnih naročil. Verjetno pričakuje, da mu bodo v primeru insolventnosti njegovih podjetij dolgovi, tako kot Jankovićem, enostavno sanirani. Tudi v primeru poslovnega propada se za svojo politično prihodnost in županski stolček ne rabi bati, tako kot za Jankovićem še vedno stojijo vsi njegovi politični botri, je tudi v Arsenovičevem primeru enako. Že pred lanskimi lokalnimi volitvami smo videli, kako se je v njegovo podporo zagnala celotna propagandna mašinerija globoke države, vključno z lokalnim časopisom Večer, prejel pa je tudi podporo zdaj skoraj dokončno propadle Stranke modernega centra.

Pravijo, da kjer se osel valja, tam dlako pusti. No Jankovič je za Arsenoviča pustil kar veliko “dlak”.

vir: Nova24TV

MG